{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Venus Vilijams protiv Šmjedlove, a prvi reket Srbije na duelu sa Astrom Šarom prvog dana takmičenja u Meksiku
WTA MONTEREJ: Mina  za Ninu
Nina Stojanović

Još 10 dana je ostalo do početka prvog mastersa sezone, Indijan Velsa te će naredni period proteći u čekanju istog.

RASPORED MEČEVA (+7 Č)

No, dok će deo muškaraca igrati kvalifikacije za Dejvis kup narednog vikenda, devojke se već polako okupljaju u regionu. A kreću od Meksika, tačnije Montereja. U pitanju je WTA International turnir koji se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od nešto preko čertvrt miliona dolara. Iako samo takmičenje nije posebno visokokotitano među najboljim igračicama, relativna blizina Kalifornije, ali pre svega to što je ovaj grad prava vazdušna, planinska oaza, te predstavlja dobru bazu za popravljanje krvne slike i samim tim fizičkih kapaciteta je ono što privlači kvalitetne učesnice. A među njima ove godine Venus Vilijams, Elina Svitolina, Viktorija Azarenka, povratnica Kim Klajters, Džoana Konta...

Ali i naša Nina Stojanović koja takmičenje otvara večeras duelom protiv  nezgodne Astre Šarme. Australijanka je otprilike nivo našeg prvog reketa, trenutno je 108. na svetu i nikada nije izašla na duel Beograđanci. Srpska reprezentativka je trenuto jedina od naših igračica u Top 100, a u Monterej je došla nakon slabih rezultata i dva poraza u prvim kolima. Favoritkinju je dakle teško odrediti, te verujemo da će meč biti napetiji, a 10+ gemove ciljamo u prvom setu. 

Venus Vilijams je živa legenda belog sporta, ali definitivno više ne pripada eliti. Ume da odigra kvalitno s vremena na vreme, no to polako postaje više izuzetak nego činjenica te su i njeni porazi od niskorangiranih protivnica sve češći. Ime ne igra na terenu, te eto ovde prilike za iznenađenje.

Protivnica joj je, treći put u karijeri, ali nakon šest godina pauze Ana Karolina Šmjedlova sa kojom ima 1-1 u međusobnim dfuelima. Slovakinja je, sada se već može slobodbno reći, propali talenat, ali i dalje poseduje određen kvalitet te je često i "mina" u žrebu. Kvota 2,55 na nju je za nas savim dovoljna da je odaberemo.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×