{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Karolin Garsija se bori za četvrtfinale
WTA Lozana: Šampionka na terenu
Aliz Korne

Po završteku Vimbldona krenuo je period letnjih odmora i u svetu belog sporta, ali igračice i igrači koji se nisu previše istrošili tokom dela sezone na travi ovih nedelja igraju manje WTA i ATP turnire često locirane u turističkim centrima.

RASPORED MEČEVA

Tako je i u Lozani (šljaka, 250.000 $) gde se Svis open ponovo, nakon tri godine bitisanja u Gštadu preselio.

Danas su tamo na redu mečevi drugog kola, počev od podneva klada na teren izlaze srećna gubitnica iz kvalifikacija, Han Ćinjun i Ljudmila Samsovova. Ovo će im biti drugo odmeravanje u poslednjih mesec dana, pošto su se pre tri sedmice  ukrstile u kvalifikacijama Vimbldona kada je slavila Ruskinja sa 2:1. Samsonova ima priliku da prvi put u karijeri uđe u WTA četvrtfinale, dok je Kineskinji to pošlo za rukom već pet puta, poslednji u Nančangu pre dve godine.

Sedma nositeljka Darija Gavrilova želi da treći put u 2019. zabeleži vezane pobede i dostigne drugo četvrtfinale u godini, nakon Strazbura. Australijanka je pobedila današnju protivnicu, Nataliju Vihljancevu sa 2:1 na njihovom prethodnom susretu, u Rimu prošle godine.

Druga nositeljka, Karolin Garsija prvi put igra protiv Amerikankne Bernarde Pere i očekuje se da relativno brzo i lako završi posao i plasira se u četvrtfinale.

Aktuelna šampionka, Aliz Korne po prvi put se susreće sa kvalifikantkinjom Jasmin Paolini, devojkom koja je do sada odigrala samo jedan grend slem i to Rolan Garos ove godine, ali je zato imala jedan veliki skalp u karijeri kada je prošle godine u Pragu savladala Dariju Kasatkinu.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

×