{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Na prestižnom turniru u Engleskoj na redu su polufinanalni susreti
WTA Istburn: Fiksiranje
Angelika Kerber

Do početka najznačanijeg takmičenja u svetu belog sporta, Vimbldona, ostalo je još samo tri dana, pa se (pripremni) turniri koji se održavaju ove sedmice polako privode kraju. Tako je i u Istbornu gde su za danas zakazani polufinalni dueli i u muškoj i u ženksoj konkirenciji.

RASPORED MEČEVA (-1 Č)

Međutim, pošto smo od jutros krenuli u potragu za fiksevima, onda je "lepši deo žreba" prava stanica za nas. Naravno, pošto je polufinale u programu su dva meča, a prvi je zakazan tačno u podne, a sastaju se, i to prvi put Angelika Kerber i Ons Žabur. Nemica je bez sumnje veliki favorit, mada je loše odigrala deo sezone na šljaci.

Aktuelna šampionka Vimbldona je već dva puta igrala finale u Istbornu, ali ga nije pokorila, te joj je to sada "plan". Po svemu sudeći, protiv Tunišanke, trenutno 64. na WTA listi ne bi trebalo da ima nikavih problema, te ovde osim keca mogu se pojuriti i minus na gemove, da će odigrati dva seta i sl.

Prošle godine na ovom veoma cenjenom turniru sa travnatom podlogom (nagradni fond 998.712 $) pehar je podigla Dankinja Karolina Voznijacki, a sezonu ranije upravo naša druga favoritkinja u današnjim polufinalima, Karolina Pliškova. Visoka Čehinja je "specijalizovana" za igru na brzim podlogama, tako da je uvek veoma opasna kada se nađe na travi. Po mnogima prva favoritkinja za titulu u Istbornu prvo će morati danas da se odmeri sa uvek nezgodnom Kiki Bertens koja vodi sa 3-2 u međusobnim susretima, a pritom je i slavila jedini put kada su stale jedna naspram drugoj na najbržoj podlozi, prošle godine u osmini finala Vimbldona. Zanimljivo je da nikada do sada nisu odigrale jedna protiv druge u tri seta, te mi verujemo da će se to baš dana i dogoditi. Ali verujemo i u pobedu visoke Čehinje nad snažnom Holanđankom.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×