{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Od 11.35 Svitolina u polufinalu nastavlja ka odbrani krune na završnom turniru u Šenženu protiv Benčič, a nakon njih rekete ukrštaju Ešli Barti i Karolina Pliškova
WTA FINALE: Biće gusto

Dok muški tenis nakon mastersa u Parizu kraj sezone privodi u Londonu i Milanu (za igrače do 21 godine), žene već zadaju poslednje udarce u Ženšenu (tvrda podloga u hali, nagradni fond 14 miliona dolara) pre nego što se spusti zavesa na 2019.

A ovog evropskog subotnjeg prepodneva na prestižnom WTA finalu u Kini na redu su polufinalni susreti. Od 11.35 po "našem" vremenu rekete ukrštaju aktuelna šampionka, Elina Svitolina i debitantkinja na ovom prestižnom takmičenju, Belinda Benčič. Ukrajinka je apsolutna favoritkinja, ne samo danas, nego i za odbranu krune. Prva je nakon 2013. i Serene Vilijams koja je izašla iz borbe u grupi bez izgubljenog seta, ali treba znati da joj 22-godišnja Švajcarkinja nije najomiljenija protivnica. Naime, Benčićeva, koja je za jedno mesto bolje plasirana od osme igračice sveta vodi sa 2-1 u međusobnim obračunima i očigledno ume da joj naškodi, ali je na njihovom poslednjem odmeravanju, u Torontu minulog leta izdominirala Ukrajinka. Ovo bi mogao biti veoma uzbudljiv i napet meč.

Nakon njih sledi i druga borba za finale WTA finala između prve igračice sveta, takođe debitantkinje na ovom takmičenju, Ešli Barti i iskusne, ali zapravo nikada ostvarene na najvećim izazovima, Karoline Pliškove. Australijanka vodi sa 3-2 u međusobim obračunima, ali je svaki put bilo prilično tesno. Po nama je omalena, ali veoma snažna Barti favorit pošto je visoka Čehinja poznata po tome što slabo igra najveće mečeve. A ovo je svakako jedan od takvih.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×