{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

WTA ČARLSTON: Neka šampionke malo rade i za nas

/ Izvor: mozzartsport.com
Aktuelna prvakinja Kiki Bertens, te bivše Sloun Stivens i Andrea Petković nastupaju drugog dana prestižnog turnira u SAD i nude nam odlične prilike za nadogradnju tiketa
WTA ČARLSTON: Neka šampionke malo rade i za nas
Kiki Bertens

Čuvena zelena šljaka Čarlstona, koja se po karakteristikama nalazi negde između tvrde, betonske podloge i "klasične" crvene šljake, te samim tim predstavlja najbolji način za prelazak i navikavanje sa jedne na drugu, i ove godine dovela je u Čarlston, turnir WTA Premier kategorije zaista impresivnu tenisku svitu kojom dominiraju Karolina Voznijacki, Sloun Stivens, Arina Sabalenka i aktuelna šampionka Kiki Bertens.

RASPORED MEČEVA (+6 Č)

Osim Holanđanke, još dve bivše šampionke igraju danas, drugog dana takmičenja u glavnom žrebu turnira koji ima nagradni fond od 830.000 dolara, a to su već pomenuta Stivens i "naša" Andrea Petković.  Nažalost, titularka iz 2007, Jelena Janković je po svemu sudeći napustila tenisku karijeru te je već duže ne gledamo sa reketom u ruci. Ali, to je već druga priča.

I upravo mečevi bivših i aktuelne šampionke su nam danas odlična prilika da se popuni i pojača tiket. Prva kreće Petkovićeva, negde oko 16 časova po srednjoervopskom vremenu, koja već duže vremena ne pripada svetskom vrhu, već se nakon serije povreda utopila u prosek. Iako je u MOZZARTU Nemica našeg porekla favoritkinja protiv Varvare Lepčenko, mi ipak tipujemo na Amerikanku rođenu u Taškentu koja je u dva navrata, i to u poslednje dve sezone (2018. baš u Čarlstonu) bila bolja od Petkovićeve za prolaz kvote 2,19.

Prva nositeljka, Sloun Stivens ne bi trebala da ima previše težak zadatak protiv Sare Soribes Tormo, mada Amerikanka igra veoma slabo u 2019. te ne bi bilo veliko čudo i da ovde odmah ispadne. Ukoliko se to dogodi 22-godišnja Špankinja, trenutno 78. na svetskoj lestvici bi mogla da progura kvotu 2,70. I jednoj i drugoj šljaka je omiljena podloga, tako da možda ovde ipak treba potražiti pre šansu u ulasku gemova u plus, trećem setu (kvota 2,55), možda i taj-brejku (3,55).

Najverovatnije prilično lak posao je pred aktuelnom šampionkom, Kiki Bertens jer joj na megdan u drugom kolu izlazi kvalifikantkinja iz Italije, Martina Trevizan od koje ne treba očekivati ni jači otpor.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×