{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Iz ovog kraja sveta dolaze kraljica i kralj Vimbldona, pa je red da vidimo šta ima da se odigra na današnje susrete četvrtfinala
WTA Bukurešt: Balkanski tenis
Irina Kamelija Begu

Balkan je ove godine pokorio najveći teniski turnir na svetu, Vimbldon. Simona Halep u ženskoj i Novak Đoković u muškoj konkurenciji, pa se zato može reći da se ovde igra najbolji tenis na svetu.

RASPORED MEČEVA (-1 Č)

A igraju se trenutno i dva turnira, jedan za žene, u Bukureštu, a drugi za muškarce, u Umagu.  Oba, naravno letnja, na otvorenom na šljaci. Ovaj, mali WTA Interantional, što je pandan ATP 250 kategoriji, u rumunskoj prestonici nije, očekivano uspeo da okupi elitu koja je optirala da malo odmori uglavnom negde na Mediteranu, ili pak sa porodicom nakon velikih napora u Londonu, ali je doneo elpe prilike da se zaradi an sportskom klađenju.

Danas su na redu četvrtfinalni okršaji, a ime i uspeh domaćeg tenisa među osam najboljih brane Irina Kamelia Begu i Marija Patrisia Tig. Begu, šampionka iz 2017. je blaga favoritkinja protiv Laure Zigemund sa kojom je na 1-1 u međusobnim okršajima koji su bili zaista napeti. I ovaj put očekujemo da se vodi bespoštedna borba.

Tig, taze majka igra kao preporođena i kroz kvalifikacije se probila do četvrtfinala gde je danas čeka okršaj sa Kristinom Pliškovom. Rumunka se nikada nije sastala sa rođenom sestrom daleko poznatije i uspešnije Karoline. Čehinja je jaka favoritkinja, mada, kao i sestra joj često ume da odigra neobjašnjivo slabo. Ovde možda treba pojuriti iznenađenje na Tig što MOZZART plaća kvotom 2,41.

Možda i jedina današnja sigurica je meč između Barbore Krejčikove i Martine dI Đuzepe, trenutno 211. na svetu. Zanimljivo je da su i Čehinja, koja je apsolutna favoritkinja i praktično nepoznata Italijanka prošle osminu finala tako što su im protivnice predale u toku mečeva.

Pobednica ovog meča ide na bolju sa odmeravanja Kazahstanke Elene Ribakine i druge nositeljke Viktorije Kuzmove. Njih dve su odigrale jedan međusobni meč, i to prošle godine na tvrdoj podlozi u Istanbulu kada je u dva seta, ali sa jednim taj-brejkom slavila Rukinja koja je i sada favoritkinja.

***kvote su podlone promenama

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×