{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Škot blista i sa džojpedom u rukama, a danas ga čeka megdan četvrtfinala mastersa u Madridu protiv Aleksandera Zvereva
no_image.png

U ponedeljak je, “zahvaljujući” pandemiji virusa korona krenulo premijerno izdanje virtuelnog mastersa u Madridu. Neki od najboljih teniserki i tenisera sveta, po 16 na ženskoj i muškoj strani žreba, umesto rekete u ruke uzeli su džojpede, tj. kontrolere soni plejstješena 4 i sa svojim avatarima se odmeravaju u video igrici Tennis World Tour u humanitarne, ali i svrhe zabave.

Nakon dva dana paklenih onlajn borbi danas su na redu prvi mečevi četvrtfinala pošto su sinoć završene borbe po grupama. Sve sami vrhunski asovi, posebno iz ATP tura. Od 15 časova kontrolere ukrštaju Endi Mari i Aleksander Zverev. Škot je u svetu belog sporta poznat kao vrstan gejmer, posebno fudbalskih igrica.

U prvim godinama teniske karijere bivši prvi igrač sveta je imao čak problema, pošto je toliko vremena provodio pred ekranom i igračkom konzolom, da je često neispavan morao na teren. Šta više, jednom prilikom je toliko preterao da mu se upalila tetiva u ruci zbog čega je jedno vreme morao da se odmori i od tenisa, a još više od video-igrica. Shvatio je još tada da mu preterano igranje igrica nikako ne pomaže, a u odluci da smanji sa ovim njegovim “grehom” pomoglo mu je i to što je u međuvremenu postao suprug i otac.

Međutim, sada je došlo “njegovo doba” i Škot ima priliku da osvoji i virtuelni masters u Madridu, čiju “realnu” verziju je pokorio 2008. i 2015. A ima i znanje, što bi se reklo. Koliko je dobar videlo se u grupnom delu takmičenja u kojem je ostvario sve tri pobede sa samo jednim izgubljenim setom u mečevima koji traju oko 15 minuta. Kada je igrao protiv Rafe Nadala, Španac nije mogao da veruje očima šta Škot radi i koliko je dobar. S druge strane mladi Nemac je zabeležio dva maksimalna trijumfa, ali i jedan poraz te ovde prednost dajemo njegovom iskusnijem kolegi.

Isti učinak kao Mari, ali u drugoj grupi zabeležio je David Gofan, favorit u virtuelnom odmeravanju sa drugim u Grupi 1, Benoa Perom. Inače, Francuz je Mariju otkinuo taj jedini set.

Fabio Fonjini se, kako samo on ume i na pravom terenu, kroz iglene uši probio među osam najboljih. Dva meča u Grupi 3 je dobio nakon mnogo muka, ali je zato glatko izgubio od Stefanosa Cicipasa. Zato i sumnjamo u njegove kvalitete za konzolom te prednost dajemo mlađem Dijegu Švarcmanu koji je takmičenje u Grupi 2 završio bez poraza, mada ga je namučio David Ferer.

Najnovije vesti


×