{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Vilanderova strela u srce Rodžerovih navijača: Federeru je bilo prelako do 2007.

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 11
Mats kao da je postao Nolefan
Vilanderova strela u srce Rodžerovih navijača: Federeru je bilo prelako do 2007.

Godinama se upinju navijači Novaka Đokovića, pa i Rafaela Nadala, da objasne da je kruna Rodžera Federera za „najboljeg svih vremena“ – lažna. Godinama tvrde da je on većinu svojih trofeja i uspeha ostvario u doba kada su mu rivali bili, da ne preteramo, druga teniska liga, igrači daleko od kvaliteta Đokovića i Nadala.

Čovek koji je dugo smatran za „mrzitelja“ najboljeg srpskog igrača svih vremena, Mats Vilander, odjednom je preuzeo tu mantru!

Legendarni švedski as je objašnjavajući slomove koje Federer doživljava u mečevima sa Đokovićem, često i Nadalom i to kada ima meč lopte, rekao da je to produkt nekih minulih vremena, kada je Švajcarcu bilo lako i lepo, kada je tukao konkurenciju, a da se ni ne oznoji.
Federer plaća danak za period od 2004. do 2007. kada je dominirao u odnosu na konkurenciju u tolikoj meri da nije morao ni da se oznoji kod važnih poena. Bilo mu je prelako, pa nije morao taktički da napreduje, ali danas, protiv Nadala i Đokovića, koji su gospodari u terenu, ne igra dobro najvažnije poene“, ispalio je Vilander za magazin Tim.

Nadal ima skor 24:16 protiv Federera i to je Švajcarac napravio seriju 6:1 u poslednje vreme, dok Đoković vodi protiv Rodžera 26:22 u međusobnim duelima.

Činjenica je da je Federer od 2011. godine, kada je Novak prvi put postao teniski broj 1, osvojio samo četiri grend slema. Naspram Đokovićevih 14 i Nadalovih osam.

U svakom slučaju, rasprava oko Najboljeg svih vremena se neće baš tako lako i brzo završiti...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×