{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Vajda se prisetio: Nisam hteo ni da se vidim s Novakom...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Slovački trener o tome kako je počela saradnja sa najboljim teniserom planete
Vajda se prisetio: Nisam hteo ni da se vidim s Novakom...

Teniska sezona zamrznuta je pod uticajem pandemije virusa korona, što znači da se i status Novaka Đokovića neće promeniti, s tim što se bodovi zbog neodigranih turnira neće brisati.

Čovek koji je najzaslužniji za Đokovićev dolazak u red najboljih tenisera svih vremena pored Borisa Bekera je - Marijan Vajda. Slovački trener je takođe najzaslužniji za to što se Đoković vratio na vrh posle onog sunovrata karijere po osvajanju Rolan Garosa 2016. godine i saradnje sa Pepeom Imazom. Vajda je oterao španskog gurua i omogućio Đokoviću da ponovo zasedne na tron svetskog tenisa, odnosno da se bori za šansu da postane teniser s najviše osvojenih Grend slemova i prvi po broju nedelja na prvom mestu. 

U izostanku igre Vajda se za slovačke medije prisetio koliko je malo falilo da uopšte ne započne saradnju sa Novakom...
"Uoči Rolan Garosa 2006. godine me je jedna agencija pitala da li sam zainteresovan da se sretnem sa Novakom u Parizu. Nisam znao mnogo o njemu, bio je 63. teniser sveta. Nisam želeo da idem i da dogovaram posao, previše sam putovao, ali sam doneo spontanu odluku da odem i da pokažem grad svojoj najmlađoj ćerki Nataliji. Imala je 11 godina u tom trenutku. Otišao sam da sretnem i Novaka. Ušao je u četvrtfinale Rolan Garosa, a već na turniru u Hertogenbošu sam bio njegov trener", izjavio je Vajda, a prenosi B92.

Zajedno su pokorili planetu, a Novak je u saradnji s mentorom Vajdom doživeo vrtoglavi uspon do nebeskih visina. Ipak, 2017. godine su se razišli, ali je to trajalo samo godinu dana...
"Toliko dugo radim sa Novakom da ovo više nije stvar treninga, već poverenja i energije. Novak oseća veliku podršku od mene. Važna uloga trenera je da mentalno bude uključen u meč, da igrač vidi koliko je trener prisutan i koliko ga zanima ishod. Ja neću samo da radim treninge i da sedim... Veoma sam zainteresovan za sve, toliko da se ponekad i ja nađem na terenu".

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×