{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Tipsarević po 24. put u karijeri predao meč

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Srpski teniser sada deli prvo mesto na "večnoj listi" sa Nemcem Tomijem Hasom nakon što je u Sankt Peterburgu iskrenuo skočni zglob u trećem setu protiv Džumhura
Tipsarević po 24. put u karijeri predao meč

Da bi karijera bila zaista velika, treba znati i kada stati. Kada reći "DOSTA!" izuti patike i obući penzionerske papuče. To međutim nije filozofija Janka Tipsarevića, drugog najboljeg tenisera u istoriji našeg tenisa, već upravo suprotna - NIKAD SE NE PREDAJ. Naravno, pokazuje se iz meča u meč da nije u pravu...

Ali svako je krojač svoje sudbine, pa tako i Beograđanin koji je danas po 24. put predao jedan meč, čime se izjednačio na ovoj večnoj listi sa legendarnim Nemcem Tomijem Hasom, trenutno direktorom mastersa u Indijan Velsu. Neslavan, ali ipak rekord. Razlog je problem sa skočnim zglobom desne noge koji je iskrenuo na početku trećeg seta i jednostavno nije mogao da nastavi. Zaista šteta pošto je bio na putu preokreta. Teške povrede sa kojima se borio poslednjih godina, i pored serije operacija očigledno su mu zapravo stavile tačku na karijeru, ma koliko se on trudio da je oživi i produži.

U svakom slučaju Tipsa je danas na ATP turniru u Sank Peterburgu (tvrda podloga u hali, nagradni fond 1.180.000 dolara) nakon medicinskog tajm-auta morao da pruži ruku Damiru Džumhuru. Bosanski teniser sa prebivalištem u Beogradu slavio je sa 7:5, 3:6 i 1:3, a za četvrtfinale će se boriti sa Kazahstancem Mihajlom Kukuškinom. To je našem asu ujedno i 12 uzastopni poraz na betonskim terenima u zatvorenom.

Janko Tipsarević će, prema svojim najavama, nakon 17 godina igranja na profi nivou, četiri ATP titule i osmim mestom na ATP listi kao vrhuncem karijere, na kraju tekuće sezone i definitivno okačiti reket o klin.

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×