{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Tim ponavlja: Postoje igrači kojima ne želim da pružim podršku

/ Izvor: mozzartsport.com
Austrijanac ostaje čvrst u mišljenju da treba drugačije osmisliti fond solidarnosti
no_image.png

Tenisa nema već duže vreme, a razlog je dobro poznat. I dok oni teniseri iz samog svetskog vrha sa finansijskog aspekta ne moraju toliko da brinu kada će se nastavak sezone desiti, oni koji su tek krenuli i koji se nalaze na nižim pozicijama na listi, već imaju problema da sklope kraj sa krajem.

Tako su najbolji igrači sveta poput Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera učestvovali u određenim dogovorima vezanim za pravljenje fonda za takve igrače, koji su ostali bez prihoda, te na taj način pokazali solidarnost. No, postoje i oni koji se ne slažu sa ovakvom odlukom, poput austrijskog tenisera Dominika Tima, koji je još ranije izjavio da ne želi da učestvuje u takvoj akciji, a danas je svoje reči potvrdio.
"Ne želim da odstupim od svog mišljenja, ali postoje igrači kojima ne želim da pružim podršku. Iako su moje reči možda zvučale pomalo grubo, istina je da postoje ljudi i organizacije kojima je pomoć potrebna daleko više nego nekom sportisti", istakao je Tim.

Najbolji austrijski teniser ističe da treba izgraditi sistem, putem kojeg bi jasno bilo ko dobija sredstva.
"Postoje određene stvari koje mi se ne sviđaju. Voleo bih da igrači sami biraju, jer bi onda pomoć dobili stvarno oni koji je i zaslužuju", zaključuje Austrijanac.

U dogovore oko osnivanja fonda solidarnosti uključili su se i predstavnici WTA, ATP i ITF-a, kao i organizatori sva četiri Gren slem turnira u toku sezone.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×