{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Teško da će se tenis igrati ove godine...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Tako kaže Krejg Tili, izvršni direktor TS Australije
Teško da će se tenis igrati ove godine...

Mišljenja se menjaju istom brzinom kao situacija u svetu otkako je buknuo virus korona. Pre samo četiri dana Krejg Tili, izvršni direktor Teniskog saveza Australije, bio je ubeđen da će se odigrati ove godine i Rolan Garos i Lejver kup i da će sve biti u redu.

Danas, pak, smatra potpuno drugačije. Danas je potpuni pesimista, sa stavom da tenisa u 2020. godini više – neće biti.
Meni se čini da su jako male šanse da gledamo tenis u 2020. godini. Problem je u putovanjima, jer naš sport od toga zavisi, a to je poslednja stvar koja će zaživeti punom snagom kada pandemija prođe. Sportovi koji mogu da se igraju u domaćim okvirima su tu u velikoj prednosti“, rekao je Tili za Sidnej Morning Herald.

Čak i ako se sezona nastavi, veliko je pitanje kako će to izgledati. Mnogo turnira je već odloženo, neki će uskoro biti, čak sve vodi ka tome da se Vimbldon ove godine neće igrati. Sve to dovodi i do pitanja, kada će i kako početi naredna sezone.

A zna se da je januar uvek rezervisan za Australijan open.
Spremamo se, zasad, kao da će sve biti uobičajeno, da će se turnir igrati u januaru. Ali pravimo istovremeno i planove za najbolji i najgori scenario. Što se tiče nas, organizatora, turnir može već sutra da počne. Problem je, međutim, u tome da li će sportisti uopšte moći da putuju iz jedne zemlje u drugu“, kaže Tili.

Sada je fokus na Vimbldonu, koji bi trebalo da počne 29. juna. Ali šanse za to su manje od deset odsto...

Foto: Reuter

Najnovije vesti


×