{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Svitolina prva finalistkinja u Singapuru, pobeda je deli od 2,36 miliona $

/ Izvor: mozzartsport.com
Ukrajinka nakon velike borbe u tri seta bolja od Kiki Bertens
Svitolina prva finalistkinja u Singapuru, pobeda je deli od 2,36 miliona $

Završni WTA turnir u Singapuru dobio je i prvu finalistkinju, a to je, može se slobodno reći - očekivano, Elina Svitolina.

Ukrajinka, koja se mučila u drugoj polovini sezone očigledno je uspela da povrati formu i vrati se u pravo vreme na staze stare slave. Svitolina, koja je postavljena za šestu nositeljku savladala je nakon velike, iscrpljujuće borbe koja je trajala dva sata i 38 minuta opasnu Kiki Bertens sa 2:1, po setovima 7:5, 6:7 (5) i 6:4. Holanđanka se plasirala na WTA Finals u poslednjem trenutku pošto je zbog povrede leđa odsutala prva tensierka sveta, Simona Halep.

Drugi polufinalni par čine Sloun Stivens i Karolina Pliškova, a finale se igra u nedelju.

Nagradni budžet ovog prestižnog turnira je čak 7.000.000 dolara, a za samo učešće takmičarke (izuzev Kiki Bertens koja je stigla kao alternativa te ima nešto manje, ali i dalje veoma visoke honorare) su dobile po 151.000, a po dve hiljade više sledi za svaki trijumf u grupnom delu takmičenja. Poraženima u polufinalu sledi još 40.000 $ na već osvojenu sumu, a poraženima u finalu 590.000. Šampionki sledi astronomskih 1,75 miliona dolara.

Što se tiče poena, porazi u grupi donose po 125, a pobeda duplo više poena. Za polufinale se ne dobijaju poeni, ali zato finalistkinja ima još 330, a šampionka 750 bodova. To znači, na primer da bi Elina Svitolina, koja nema poraz u grupi. u slučaju podizanja trofeja mogla da zaradi 2,36 miliona dolara i 1.500 WTA poena!

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×