{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Šta zna dete šta je Vimbldon: Kori Gof izbacila i Polonu Hercog

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Američka tinejdžerka priredila još jedno čudo
Šta zna dete šta je Vimbldon: Kori Gof izbacila i Polonu Hercog

Dete od 15 godina u četvrtom kolu Vimbldona? Neko bi rekao – bajke za decu su na drugom spratu, ali u ovom slučaju ne, to je realnost na terenu u Londonu! Američka tinejdžerka Kori Gof napravila je još jedno čudo i izbacila je 13 godina stariju Polonu Hercog – 3:6, 7:6, 7:5.

Igralo se dva sata i 45 minuta, ali mlada Kori nije popuštala ni na tren. Sevale su razmene, pucali forhendi, bekhendi sa spinovima, sve što je Slovenka slala sa one strane mreže, Amerikanka je vraćala nazad. 

Imala je Hercogova vođstvo do 1.0 u setovima i 5:2 u drugom. I izgubila je. Dete sa druge strane se zaigralo i napravilo preokret... 

Upornost, mentalna snaga i mirna ruka Gofovu nisu izneverile. Devojčica koja je na Vimbldon došla kao 313. teniserka sveta igraće u četvrtoj rundi najvećeg turnira na svetu. Doduše, tu će imati najveći izazov u karijeri, jer će se nameriti na Simonu Halep, bivšu broj 1 na svetskoj listi.

Ali, neće imati Kori Gof šta da izgubi ni u tom meču. Pogotovo što Rumunki ne leži trava. Igraće dete za svoju dušu, da obraduje i nasmeje roditelje na tribinama. Svet je ionako već dobro upoznao.

A, da, već sada je Gofova obezbedila skok veći od 170 mesta! Trijumf nad Polonom Hercog pogurao je na 134. poziciju WTA liste. I tu još nije kraj...

Foto: Reuters

×