{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Sve oči u Đokovića
Srbija na Kanadu u četvrtfinalu ATP kupa

Dobili su srpski teniseri rivala u četvrtfinalu ATP kupa. Novak Đoković i ekipa ukrstiće koplja sa Kanadom, koja je druga najbolja drugoplasirana ekipa u prvoj fazi takmičenja.

Završnica ATP kup igraće se u Sidneju, a meč između Srbije i Kanade će biti na programu 10. januara pre podne, po lokalnom vremenu.

Kanada je, inače, zvanični vicešampion Dejvis kupa, jer je u novembru u finalu izgubila od Španije 2:0, ali je pre toga eliminisala Rusiju (koja je izbacila Srbiju) i Australiju.

U prvoj fazi ATP kupa Kanada je pobedila Grčku sa 3:0, potom je istim rezultatom izgubila od Australije, a na kraju je savladala Nemačku sa 2:1. Njene boje brane u singlu Denis Šapovalov i Feliks Ožije-Alijasim, koji su protiv Nemačke igrali i u dublu, dok je šansu u dublu protiv Australije dobio Adil Šamasdin.

Novak Đoković ima 4:0 u međusobnim susretima protiv Denisa Šapovalova, koji je prvi reket Kanade, a nikada nije igrao protiv Ožijea-Alijasima, dok se Dušan Lajović do sada nije susretao ni sa jednim od dvojice kanadskih igrača. Ukoliko prođe dalje, Srbija će igrati sa boljim iz duela Argentina - Rusija.

Ostali parovi četvrtfinala su: Velika Britanija – Australija, Argentina – Rusija i Belgija – Španija. 

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×