{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Teniserke danas kreću sa obračunima trećeg kola Rolan Garosa
Pravac - osmina finala
Muguruza će imati pune ruke posla protiv Svitoline

Dok muškarci danas zatvaraju drugo kolo, ženski deo Rolan Garosa ulazi u treću od sedam mogućih rundi.

DNEVNI RASPORED MEČEVA

A to znači da kreću obračuni za osminu finala pošto je u glavnom žrebu preostalo 32 takmičarke, tačnije 30 pošto ovog jutra slika nije kompletna jer je potrebno da se završe još dva obračuna Krunić - Curenko i Kiz - Hon.

To nas naravno neće omesti da uradimo kraću bet-analizu izdvojenih parova, a krećemo od obračuna Anastasije Sevastove i Eliz Mertens, 12. i 20 nositeljke. Ovo će im biti drugi okršaj, a prvi je dobila Letonka pre dve godine, a i tada je bilo tesno, te verujemo da će i sada biti slično. I jedna i druga znaju da igraju na šljaci, tako da su u tom segmentu relativno izjednačene, a i po fizičkoj snazi su "tu negde", te priliku treba tražiti u plus gemovima.

Devojka koja je izbacila sa Rolan Garosa domaću, a "našu" Kristinu Mladenović prepustivši joj samo tri gema, Petra Martić ovaj put ima daleko ozbiljniji izazov u "liku i delu" Karoline Pliškove. Čehinja naglo napreduje uz pomoć legendarne Končite Martinez koja joj se nedavno pridružila i deluje da ju je savršeno naštelovala za parisku šljaku, što je najavila nedavnom pokoravanjem Rima. Trenutno drugi reket sveta pak muku muči sa 28-godišnjom Splićankom koju je prvi put pobedila ove godine u Majamiju nakon četri poraza. 

Možda i meč dana igraju šampionka drugog grend slema sezone od pre tri godine, Garbinje Muguruza protiv veoma opasne Eline Svitolina, koja je ipak u maloj prednosti, te bi pre odigrali kvotu 1,90 na nju nego 1,80 na Špankinju. Ukrajinka vodi sa 5-3 u međusobnim odbračunima, a poslednji put, na početku ove godine u Dubaiju je bila baš surova prepustitvši protivnici samo tri gema.

Za lagan fiks od današnjeg izbora preporučujemo duel Sloun Stivens i Polone Hercog. Kvota 1,30 na Amerikanku je više nego dobra i preporučljiva pošto verujemo da će ovo biti kraj za iskusnu Mariborčanku. Stivens ju je savladala u sva tri dosadašnja odmeravanja, a pritom joj nije prepustila niti set. Poslednji put bila je bolja Stivensova ranije ovog meseca u Madridu.

WTA ŽREB

***kvote su podložne promenama

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×