{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Parisko sunce sija posle kiše: Vreme je za Novaka i Sašu

/ Izvor: mozzartsport.com
Pošto je jučerašnji dan otkazan u potpunosti danas prepun program na Rolan Garosu
Parisko sunce sija posle kiše: Vreme je za Novaka i Sašu

Kiša koja je juče lila kao iz kabla uslovila je odlaganje celokupnog programa na Rolan Garosu i premeštanje za danas. A to znači da su pred nama "jučerašnji", poslednji okršaji četvrtfinala u singlu u obe konkurencije: Simona Halep - Amanda Anisimova, Medison Kiz - Ešli Barti, i Dominik Tim - Karen Hačanov i, ono što nas najviše zanima, Novak Đoković - Aleksander Zverev.

RASPORED ATP ROLAN GAROS

Uslovi koji ih danas dočekuju na pariskom teniskom kompleksu pogoduju više našem asu koji se ne oslanja na snagu, nego finese. A pošto je podloga vlažna i teška, naročito nakon jučerašnjeg "potopa", jasno je da mu dajemo još veću prednost nego što bi bilo da su uslovi normalni.

Naravno, Saša nije neka naivčina koja ništa ne zna, već vrhunski atleta sa već zavidnom karijerom, pa će i igru prilagoditi datim uslovima. Trenutno je 2-2 u međusobnim obračunima, ali treba imati na umu da je naš as do polovine prošle sezone imao velikih problema prvo sa povredom, pa sa formom, kada je i izgubio ta dva susreta.

U sličnoj situaciji kao Novak tada proteklih meseci je bio i ovaj Nemac ruskog porekla, pošto je nedavno nepromišljeno dao otkaz menadžeru Patrisiju Epiju i usput ga tužio za prevaru, a da nije bio upoznat sa konsekvencama tog ishitrenog poteza. A konsekvence su to što nije smeo nikog da unajmi da mu pomogne oko "menadžerskih" poslova, te je sve morao sam. A to znači da odgovara na nekoliko stotine i-mejlova i raznih poruka i poziva dnevno, određuje marketinšku strategiju, dogovara kontakte sa sponzorima, pojačava svoj brend, to jest ime itd. Paklen i dosadan posao koji ga je koštao mnogo briga i vremena, te je mnogo manje trenirao. To se odslikalo na stanje na terenu gde je, praktično do Rolan Garosa u poslednje vreme izgledao zaista loše.

Kda je u pitanju Saša Zverev treba imati na umu da je od poslednjih devet susreta koje je igra na pariskom grend slemu je otišlo u pet setova, tako je i ove godine u dva navrata, u prvom i trećem kolu protiv Australijanca Džona Milmana i Srbina Dušana Lajovića slavio nakon odlučujućeg seta. To ne samo da gpvpri o njkegovoj možda slabijoj formi, nego pre svega o šampionskoj želji za pobedom koja ga gura napred. Budućnost je svakako pred njim, ali ne i na ovom Rolan Garosu.

Može se očekivati da otkine najviše jedan set našem asu, ali više od toga teško. Naravno, sve je moguće, ali prognoze govore ovako.

Drugo jučerašnje, to jest današnje muško četvrtfinale igraju Dominik Tim i Karen Hačanov, što je šou za sebe. I ovde treba obratiti pažnju na današnje uslove na terenu, koji svakako više pogoduju Austtrijancu, inače prošlogodišnjem finalisti. Do sad su njih dvojica igrala samo jednom, i to prošle godine kada je Rus gazio na mastresu u Parizu, te je u polufinalu prvo samleo Tima, da bi u finalu nadjačao i umornog Đokovića, što mu je i najveći uspeh u karijeri.

Ovaj susret bi mogao biti daleko uzbudljiviji od Đoković - Zverev, pošto su u pitanju igrači sličnog kvaliteta i sličnog teniskog stila koji se dosta oslanja na snagu, posebno kada je u pitanju Hačanov. Treba probati sa 4+ setova i da će biti taj-brejka. Favorit je Tim.

***kvote su podložne promenama

Podsetimo, u MOZZART kladionici možete prognozirati i pobednika turnira. Najmanja kvota je na Nadala (1,60), potom sledi Đoković (3,30), Tim (10,00), Federer (15,00), Zverev (30,00) i Hačanov (50,00).

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×