{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Najbolja teniserka sveta našla zamenu za Sašu Bajina
Osaku vodi trening partner Venus Vilijams
Bajin i Osaka iz vremena saradnje

Prva teniserka sveta, Naomi Osaka dovela je u svoj tim novog šefa stručnog štaba (da se izrazimo fudbalski), nakon što je pre 10-ak dana naprasno i iz sasvim nepoznatog razloga raskinula saradnju sa nemačkim stručnjakom našeg porekla, Sašom Bajinom.

U pitanju je nekadašnji trening partner Venus Vulijams, Džermejn Dženings. Amerikanac će imati pune ruke posla da spasi što se spasti može, pošto je jasno koliko uticaj je imao Bajin koji kada je preuzeo simpatičnu Japanku bila je ispod 70. mesta, a ostavio ju je na liderskoj poziciji i sa dva sovojena grend slema.

"Nisu u pitanju pare, to me baš vređa. Samo nisam želela više da sreću podređujem uspehu", izjavila je Osaka po završtku saradnje sa Bajinom.

Svi teniski stručnjaci se slažu da je to baš riskantan potez i da će biti zaista teško da ostane tu gde jeste i da nastavi da gazi protivnice. Ali, vreme će pokazati. Za to vreme, Bajin, koji je prethodno sa velikim uspehom brinuo brigu o Andrei Petković i Ivu Karloviću mirno vaga ponude svestan da je trenutno najtraženiji teniski trener na svetu, sposoban da stvara čuda. A koliki uticaj i dalje ima na Naomi Osaku videlo se nedavno na turniru u Duabiju sa kog je ispala odmah na startu. Ali, kako i sama tvrdi, bar je srećnija. Videćemo još koliko.

Saša Bajin, koji je prethodno godinama bio trening partner i trener Serene Vilijams, proglašen je za najboljeg WTA trenera u 2018.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×