{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Najtalentovanija srpska teniserka poražena u drugom kolu kvalifikacija za Rolan Garos
Olga nije mogla

Olga Danilović je i u Parizu nastavila sa prilično slabim rezultatima koje "postiže" u poslednje vreme.

Nakon što se u tri seta izborila za pravo da igra drugo od tri kola kvalifkacija za glavni žreb Rolan Garosa, danas je takođe u tri seta doživela poraz. Bolja od nje nakon velike borbe koja je trajala sat i 51 minut, s rezultatom 6:4, 2:6 i 6:2 bila je 179. tensierka sveta, Špankinja Heorhina Garsija Perez.

Bio je ovo meč koji je mogao da ode i na drugu stranu što pokazuje i veliki broj brejk-prilika. Tako je pobednica iskoristila četiri od 10, a naša reprezentativka samo tri od čak 13!. Upravo ta loša konverzija prilika da se oduzme servis gem devojci iz Barselone je prelomila.

Danilovićeva, ako ništa iz ova dva meča koja je odigrala u Parizu pokazala je pozitivan pomak, nešto bolju igru nego u proteko vreme i samo je malo nedostajalo da veže dve pobede. Garsija Perez će se sutra za čast i sreću da igra u glavnom žrebu Rolan Garosa, što donosi 46.000 evra i 10 WTA poena, boriti sa 22-godišnjom Nemicom Antoniom Lotner, trenutno 149. reketom sveta.

Olgin poraz u kvalifikacijama ujedno znači da će Srbija imati najverovatnije samo dve predstavnice među 128 igračica glavnog žreba u singlu na drugom grend slemu sezone, Aleksandru Krunić i Ivanu Jorović.

(FOTO: Shutterstock)

×