{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Srpski teniser pomogao donacijom humanitarnu akciju Rafaela Nadala i Pau Gasola za borbu protiv posledica pandemije
no_image.png

Malo ko je kao Novak Đoković pomagao onima kojima je najpotrebnije. Njegova fondacija radi na više projekata, ali je pretežno usperena ka obrazovanju najmlađih.

Međutim u doba pandemije jasno je šta je prioritet, te su on i njegova porodica već uplatili pomoć Srbiji za borbu protiv virusa korona i to u visini od million evra. Ali, nisu zaboravili ni na “privremenu domovinu”, Španiju u kojoj se nalaze od početka krize. Nakon što je pobegao iz Indijan Velsa početkom marta smestio se kod braće na Majorku gde provodi dane sa familijom.

A u međuvremenu u Španiji je nastao haos, pa je svaka pomoć i tamo dobrodošla. Zato se Đoković, kao i veliki broj tamošnjih najpoznatijih sportista (David Silva, Mark Markez, Andreas Inijesta, Đerar Pike…) pridružio humanitarnoj akciji Rafaela Nadala i Pau Gasola za borbu protiv posledica pandemije. Nije poznato kolika je donacija porodice Đoković, ali Rafa Nadal nije propustio da se zahvali na društvenim mrežama velikom rivalu:
“Mnogo hvala Novaku Đokoviću na donaciji kampanji #nuestramejorvictoria” koja pomaže onima kojima je najpotrebnije u borbi protiv virusa korona. Svaka čast. Hvala Nole”.

Da sve bude lepše, poslednju rečenicu Španac je napisao na srpskom.

(Foto: via Twitter)

Najnovije vesti


×