{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Prvi reket sveta neće braniti finale u Kvinsu
Novak odmara do Vimbldona

Nakon dve godine "posebnog režima" Novaka Đokovića tokom dela sezone koji se igra na evropskoj travi, prvi reket sveta se vratio formuli koju je ranije tradicionalno koristio. A to je odmor.

Naime, naš as je odbio specijalnu pozivnicu organizatora legendarnog ATP 500 turnira u  Kvinsu (17-23. jun) gde je prošle godine stigao do finala koje je izgubio od Marina Čilića. To je bio i trenutak preloma kada se videlo da bi nešto veliko moglo da se dogodi pošto se skoro dve godine mučio sa povredama i motivacijom. Potom je usledila pobeda na Vimbldonu koja ga je katapultirala na vrh, tamo gde i pripada.

Pošto preskače Kvins, Novak će ostati bez 30O ATP poena, što mu nikako ne ugrožava prvo mesto na ATP lestvici koje je obezbedio praktično do početka US Opena. Do kraja sezone pred Đokovićem je veliki posao pošto brani čak 7.690 poena koje je sakupio tokom drugog dela prošle godine (ne računajući Kvins). Trenutno ima ukupno 12.715 poena, a njegovi najbliži pratioci, Rafa Nadal 7.945, a Rodžer Federer 6.670.

Najveći turnir u svetu belog sporta, Vimbldon počinje 1. jula.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×