{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nova teniska generacija u lovu na prestonički pehar

/ Izvor: mozzartsport.com
Finale ATP 500 turnira u Vašingtonu igraju 21-godišnji Zverev i dve godine mlađi De Minor
Nova teniska generacija u lovu na prestonički pehar
Aleks de Minor

Prvi veliki turnir na severnoameričkim betonskim terenima, masters u Torontu samo što nije krenuo, pa se tri manja ATP takmičenja koji su se ove sedmice održavali u Vašingtonu, Los Kabosu i Kicbilu polako završavaju. Šta više, potonja dva su već dobila šampione te je u Meksiku u finalu neočekivano lako slavio Italijan Fabio Fonjini protiv Argentinca Huana Martina del Potra rezultatom 6:4 i 6:2, a u Austriji Slovak Martin Kližan nad Uzbekistancem Denisom Istominom sa 6:2 i 6:2.

U amertičkioj prestonici ćemo videti šta nam to beli sport donosi u budućnosti pošto će se za pehar boriti aktuelni šampion, Aleksander Zverev, momak koji se najbolje snašao od svih iz "sledeće generacije" i jedan od najvećih talenata, Aleks de Minor.

Favorit je jasan, a to je Nemac ruskog porekla koji pak sigurtno neće imati posao protiv dve godine mlađeg opšonenta. Ovo će biti drugo odmeravanje dva mlada majstora, a u prvom je ove godine u okviru Dejvis kupa na jedvit3 jade, nakon pet setova i jednog taj-brejka slavio 21-godišnji Zverev. I tada su, kao što ih i danas očekuje u Vašingtonu igrali na otvorenom na tvrdoj podlozi, što na govori da se velika borba očekuje. Zverev je već ustoličio dominaciju nad vršnjacima koji ga sve teže pobeđuju, iako u poslednje vreme ne igra na najvišem nivou, tako da je on definitivno u prednosti nad supertaletovanim Australijancem.

Pobedniku finala sledi 384.120 dolara i 500 ATP poena, a poraženom 188.315 $ i 300 bodova.

***kvote su podložne promenama

Foto: Action IMAGES

Najnovije vesti


×