{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Napeto do kraja, ali Lajović ide dalje

/ Izvor: mozzartsport.com
Dušan tek u trećem setu slomio Čeha
Napeto do kraja, ali Lajović ide dalje

Mnogo teže nego što se ičekivalo, ali pobeda se piše. Dušan Lajović se plasirao u četvrtfinale turnira u Moskvi, na kojem ima status četvrtog nosioca.

Lajović je u borbi za mesto među osam najboljih savladao Lukaša Rosola sa 2:1 u setovima – 6:4, 6:7, 6:3. Naredni rival biće mu Francuz Adrijan Manarino, kojeg jako dobro poznaje, jer su u poslednjih godinu dana igrali dva puta jedan protiv drugog, a srpski teniser je oba puta pobedio: lani u Bazelu 2:1 u setovima i ove godine u Dohi sa 2:0.

Što se tiče današnjeg meča, nije se očekivao ovako jako otpor Rosola, koji je na turnir došao kao 154. teniser sveta. U prvom setu Lajović je odmah napravio brejk i tu prednost sačuvao do kraja (6:4). I u drugom je krenulo na isti način, ali kada je servirao za pobedu, na 5:4, Dušan je dopustio sebi da izgubi servis gem i to bez osvojenog poena.

Drugi set je otišao u taj-brejk, Lajović je u njemu vodio 3:1, pa servirao za pobedu na 6:5, ali je Čeh uspeo da se odbrani i na kraju sa 8:6 dobije taj deo meča i odvede ga u treći set. Sve do 4:3 svako je držao svoj servis, da bi tu srpski teniser napravio brejk, poveo 5:3 i onda bez izgubljenog poena dobio poslednji gem, za pobedu.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×