{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nalbandijan: Đoković je najkompletniji teniser u istoriji

/ Izvor: mozzartsport.com
Argentinac nema dilemu ko je broj 1
Nalbandijan: Đoković je najkompletniji teniser u istoriji

Diže se atmosfera kako se bliži Rolan Garos. Pljušte ocene i procene, porede se najbolji igrači sveta, gde su im vrline i mane. Tako se u fokusu medija našao i nekadašnji treći igrač sveta David Nalbandijan, koji je pozvan da, kao nekadašnji njihov rival na terenu, uporedi kvalitete trojice vodećih igrača planete.

Za Nalbandijana nije bilo dileme: Đoković je ispred svih! Iako je po mišljenju mnogih Federer najbolji svih vremena, Argentinac misli drugačije.
Đoković je kompletan igrač. Njegov servis je bolji nego što izgleda na prvi pogled, a kreće se na neverovatan način. Nema padove, nema slabosti, ne znaš ni kako da igraš protiv njega. Pokušaš da ga 'šetaš' po terenu, ali on uvek to pretvori u napad. Sa osnovne linije nema nijednu slabost. On je najkompletniji teniser u istoriji“, rekao je Nalbandijan.

Malo o iskustvu igranja protiv Nadala...
On je drugačiji tip igrača kada se igra na duge razmene i na kratke poene. Kod tih kraćih sam smatrao da imam šansu protiv njega, da mogu da ga nadigram“.

I onda o Federeru, koji je morao da se menja kako mu je konkurencija jačala.
Rodžer je dosta evoluirao kao igrač. Bio je jako dobar kao peti-šesti igrač na svetu, ali se dosta mučio sa njegovim bekhendom do 2003. godine. Tada je napravio promenu u načinu udaranja i posle toga je eksplodirao”, istakao je Nalbandijan.

Foto: Reuters

×