{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Masters u Madridu saopštio da će petostruki šampion zaigrati virtuelno izdanje prestižnog turnira, zajedno za Marijem, Pujom, Kerber…
no_image.png

Virtuelno izdanje ATP mastersa u Madridu definitivno će biti održano, potvrdili su organizatori jednog od najprestižnijih teniskih turnira na svetu i to u periodu od 27. do 30. aprila.

Za sada se za okršaje na bazi video-igre Tennis World Tour prijavilo nekoliko zaista vrhunskih asova, ispred svih šestostruki šampion Rafael Nadal. Pored njega tu su i Džon Izner, Kiki Bertens, Angelika Kerber, Luka Puj, ali i Endi Mari.

Škot je naime na početku karijere imao problema sa zavisnošću od video-igrica, te mu se dešavalo čak i da mu se upale tetive u šakama, te bi preskakao treninga i gubio (teniske) mečeve. Kasnije je taj problem sveo u razumne okvire, a danas, kao suprug i roditelj, tek s vermena na vreme baci koji đir na konzoli. S druge strane,a ktuleni šampion mardidskog mastersa, Novak Đoković nije baš vičan na tom polju, te će ga teško nagovoriti da uzme džojped u ruke.

Ishod ovog takmičenja će biti najmanje važan jer ima čisto humanitarni karakter. Budžet turnira je ukupno 200.000 evra koji će otići teniserima u finansijskim problemima zbog pandemije, kao i smanjenju uticaja pandemije na društvo.

Teniska sezona je otkazana do 16. jula.

(Foto ©AFP)

Najnovije vesti


×