{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nadal stao uz Đokovića: Nikom nije bilo bolnije od njega!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 16
Španac smatra da je publika u Njujorku grdno pogrešila kada je glasno negodovala zbog predaje našeg asa
Nadal stao uz Đokovića: Nikom nije bilo bolnije od njega!

Najbolji je na svetu, ali ne i najomiljeni. Daleko od toga. Kako stvari stoje, naročito na najvećim turnirima koji se igraju uglavnom u anglosaksonskim zemljama, Novak Đooković je omražen, ma koliko ta reč delovala teško za beli sport.

Poreklo, ali pre svega to što je rasturio san o "velikoj dvojki" i nepokorenom Rodžeru Federeru su ga projektovali u "lošeg" u večnoj holivudkoj igri "mi dobri - oni zli". Ulogu koju on, pre svega zbog karaktera ne može prirodno da prihvati i pirgrli kao što to radi npr. Nik Kirjos. Ali, šta je tu je. Plaćen je odlično za to što radi, pa ako mu se ne sviđa, ne mora ni da se pojavljuje.

U surovom kapitalizmu, čiji najsurioviji izdanak živimo upravo mi ovde, ne postavlja se pitanje da li možeš, nego da li hoćeš. S tom logikom preksinoć je "sin Dunava i Save" ispraćen sa najvećeg stadiona na svetu, "Artur Eša" kada je veći deo publike glasno negodovao. To je našeg asa prililno uvredilo, jer se povukao u osmini finala protiv Stena Vavrinke zbog problema sa levim ramenom.

Ponašanje njujorške publike, koje bi mnogi nazvali prostačkim, nije se svidelo ni Noletovom najvećem rivalu, Rafaelu Nadalu koji je dao svoj sud o tom incidentu.

"Nisam video kraj meča, ali mislim da publika nije smela da ga isprati negodovanjem. On je superataleta i ako je predao on je to morao da uradi pošto nije mogao da nastavi.", smatra Španac, "Njemu je to sigurno bilo bolnije nego bile kome od tih navijača na stadionu Artur Eš! Pa on je propustio priliku da osvoji još jedan grend slem i to na njegovoj ubedljivo najjačoj podlozi i to nakon što je pokorio Vimbldon! Bila je ovo odlilčna prilika za njega."

Pred Novakom je duži odmor i prilika da situaciju sa ramenom u potunosti sredi pre nego što se vrati na teren. Sledeći turnir koji je zakazao je ATP 500 U Tokiju koji poinje 30. septembra, što će mu biti prvi put da ide na to takmičenje, a sve u cilju prilagođavanja na uslove i podlogu koji ga očekuju na Olimpijskim igrama za dve godine. Svakako će mu tamo biti prijatnije jer ima zaista izuzetan odnosa sa azijskom publikom.

(Foto: Reuters)

×