{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Đokoviću malo lakši put do odbrane trona
Nadal ne igra Šangaj

Žestoka borba za prvo mesto na ATP listi do kraja godine sada je malo lakša za Novaka Đokovića, pošto je Rafael Nadal odlučio da ne igra na mastersu u Šangaju (7-13. oktobar).

Španac je imao lepu šansu da na turniru koji donosi 1.000 bodova, a na kojem prošle godine nije igrao, dođe do poena koji bi ga potpuno približili Novaku u trci za prvo mesto, ali je odlučio da preskoči turnir. Glavni razlog je nezalečena upala u levoj ruci, zbog koje je napustio pre kraja i Lejver kup.

Pored toga, Nadal je počeo pripreme i za venčanje sa dugogodišnjom devojkom Ćiskom, zbog kojeg će mirovati sve do kraja oktobra i mastersa koji će se igrati u Parizu.

Upravo na tom turniru u Gradu svetlosti i na završnom mastersu vodiće se finalna borba Nadala i Đokovića za prvo mesto. Španac ne brani ni bod do kraja godine, jer u 2018. nije nastupao posle US Opena, dok Srbina čeka težak put, pošto mora da brani titulu  Šangaju, kao i finala u Parizu i na završnom turniru.

Đoković trenutno igra na turniru u Tokiju, gde je stigao do četvrtfinala, a to je takmičenje na kojem, osvajanjem titule, može da doda 500 bodova na ATP listi.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×