{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Kraj u 32. godini
Marija Šarapova otišla u penziju

Svet tenisa od danas je slabiji za jednu grend slem šampionku. I istinsku lepoticu. Marija Šarapova objavila je saopštenje u kojem je otkrila da je završila igračku karijeru.

Ruskinja je odlučila da se penzioniše u 32. godini, a u istoriji tenisa će biti upamćena po osvojenih pet grend slem trofeja i to je trijumfovala na sva četiri turnira, a na Rolan Garosu dva puta. Bila je i broj 1 na svetskoj WTA listi, tako da je u belom sportu sve svoje snove ispunila.

Šarapova je u oproštajnom saopštenju napisala:
Kako ostaviti jedini način života koji si ikada znala? Kako okrenuti leđa terenima na kojima si trenirala još kao devojčica, sportu koji voliš, koji ti je doneo mnogo suza i pregršt neverovatnih radosnih trenutaka, sport u kojem si pronašla drugu porodicu, zajedno sa navijačima koji su te podržavali sve ove godine? Novo mi je sve ovo, zato mi oprostite. Tenisu kažem – zbogom“, napisala je, pored ostalog, Šarapova.

Bogata karijera ruske teniserke je imala brojne uspone i padove, osvojene trofeje i suspenziju zbog korišćenja dopinga, žestoko rivalstvo, gotovo do mržnje, sa Serenom Vilijams...

Odluku o povlačenju Šarapova je donela posle razočaravajućih rezultata u 2020. godini, u kojoj je ispala u prvom kolu na turniru u Brizbejnu i na Australijan openu, zbog čega je pala na 369. mesto na WTA listi, što joj je najniži rejting još od 2002. godine.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×