{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Savladan Leonardo Majer u tri seta
Laslo Đere u polufinalu Umaga

Možda je moglo i lakše, ali srpski teniser, Laslo Đere neće se previše buniti. Posle gotovo dva sata i 45 minuta borbe, Đere je uspeo da savlada Leonarda Majera u tri seta i plasira se u polufinale turnira u Umagu, 2:1 (6:4, 6:7, 6:3).

Prvi set krenuo je kako je Đere samo mogao da sanja. Već u trećem gemu uzeo je brejk na servis protivnika, a onda je uspeo da ga zadrži sve do kraja. Najteže je bilo u narednom gemu kada je morao da ga potvrdi, jer je Majer imao brejk loptu. I u poslednjem gemu je umalo viđena drama, ali je Laslo iskoristio treću meč loptu koja mu se ukazala nakon 40:0, 6:4.

U drugom setu brejk nije viđen, mada je Leonardo Majer u poslednjem gemu pred taj-brejk imao tri set lopte na servis našeg tenisera. Nijednu nije iskoristio i otišlo se u taj-brejk gde je Laslo konstatno zaostajao za protivnikom. Majer je imao 6:3 u jednom trenutku, ali je Đere vezao tri poena i doneo nenadanu dramu. Za preokret nije imao snage, pa je Argentinac izjednačio na 1:1 u setovima.

U trećem setu je jedan brejk bio dovoljan za trijumf, a napravio ga je Đere u šestom gemu. Do kraja nije imao nikakvih problema i da ga sačuva, 6:3.

U polufinalu će igrati protiv Atile Balaša iz Mađarske koji je izbacio Stefana Travalju rezultatom 2:1 (6:3, 6:7, 6:3), a ranije tokom turnira je eliminisao i Filipa Krajinovića.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×