{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

KUP KREMLJA: Kecmanović i Milojević ciljaju četvrtfinale

/ Izvor: mozzartsport.com
Dva naša mlada tenisera pokušaće da se danas u Moskvi pridruže Lajoviću među osam najboljih
KUP KREMLJA: Kecmanović i Milojević ciljaju četvrtfinale
Nikola Milojević

Tokom ove sedmice širom evropskih hala održavaju se tri turnira ATP 250 kategorije sa tvrdim podlogama. Onaj najprestižniji, pre svega zbog samog grada, uslova igranja, ali i kvaliteta učesnika privučenih velikim nagradnim fondom od 840.000 dolara situiran je u Moskvi gde čast srpskog tenisa danas brane Nikola Milojević i Miomir Kecmanović.

RASPORED MEČEVA (-1 Č)

Milojević je imao sreće na Kupu Kremlja jer je kao srećni gubitnik iz kvalifikacija ušao u glavni žreb umesto prvog nosioca, Danila Medvedeva koji je odustao od učešća zbog umora. Zahvaljujući tome nekada jedan od najboljih juniora sveta prošao je bez borbe do drugog kola gde ga danas čeka domaći talenat, Alen Avidžba, trenutno 498. na ATP listi. Ovo je naravno prvo odmeravanje tinejdžera iz Sočija i Beograđanina. Samim tim, naš as je favorit i treba očekivati da prođe do trećeg kola, a to bi naravno dosta značilo i za njegov plasman na svetskoj lestvici gde je trenutno 164. Za ulazak u četvrtfinale dobija se 45 poena čime bi ušao među prvih 150.

Inače, Srbija već ima predstavnika u četvrtfinalu Kupa Kremlja pošto je juče svoj posao u drugom kolu obavio Dušan Lajović, a osim Milojevića šansu da mu se pridruži ima i Miomir Kecmanović.

Naš najtalentovaniji teniser na samom kraju šestog takmičarskog dana u Moskvi ukršta rekete sa 66. na svetu, Žeremijem Šardijem. Ovo je prvi put da se sastaju 32-godišnji Francuz i 12 godina mlađi Srbin. Miša je trenutno u slaboj formi pošto je na prethodna dva turnira, u Tokiju i Šangaju zaustavljen na prvim preprekama, te je zato Šardi ovde postavljen za favorita prema kvotama, mada Beograđanin sigurno ima lepu prliku za pobedu pošto nije u pitanju vrhunski protivnik. Već je poznato da Kecmanović retko igra mečeva u tri seta, pa bi se mogla pojuriti i kvota 1,60.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Starsport)

Najnovije vesti


×