{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kraj za Ninu Stojanović u Kini

/ Izvor: mozzartsport.com
Šveđanka Peterson u finalu WTA turnira u Nančangu
Kraj za Ninu Stojanović u Kini

Fantastična "radna sedmica" našeg trećeg, a od ponedeljka drugog reketa, Nine Stojanović došla je danas do konca.

Srpska igračica nije uspela da popravi rezultat karijere i plasira se u prvo finale WTA turnira, na takmičenju Premier kategorije u Nančangu (tvrda podloga). Bolja od nje u polufinalu bila je Šveđanka Rebeka Peterson, i to neočekivano lako sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:1. Pobednica ovog meča ide u finalu na bolju iz susreta između domaće igračice i prve nositeljke, Šuaji Peng i Kazahstanke Elene Ribakine.

Beograđanka, koja je ovog leta napunila 23 godina imala je u četvrtfinalu izuzetno težak meč, praktično tročasovni okršaj sa Ukrajinkom Katerinom Kozlovom, što ju je verovatno koštalo snage, elana i izdržljivosti na današnjem odmeravanju. Istina, ni Petersonovoj nije nikako bilo lako protiv Poljakinje Magde Linet, ali je ona ipak uspela brže da se oporavi. Bilo kako bilo, Nina je u Nančangu ostvarila uspeh karijere i sa pozitivnim osećanjima može da odigra do kraja tekuće sezone koji je vrlo blizu.

Sa ovog turnira će poneti 11.500 dolara i 110 WTA poena što joj garantuje plasman veoma blizu Top 100, te će preskočiti Aleksandru Krunić na mestu drugog reketa Srbije. Prva je i dalje Ivana Jorović koja je trenutno 90.

(FOTO: Mnpress)

Najnovije vesti


×