{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Trenutno 29, reket sveta ostvarila pobedu karijere na Australijan openu savladavši 23-struku grend slem šampionku. Sigurni nastupi Barti i Kvitove u trećem kolu
Kineskinja Vang šokirala Serenu

Serena Vilijams je ispala! Po mnogima parametrima i mišljenjima najbolja teniserka svih vremena zaustavljena je već u trećem kolu Australijan opena čime se još jednom pokazalo da joj je kraj karijere sve bliži.

Snažna 38-godišnja Amerikanka, prošlogodišnja finalistkinja melburnškog grend slema nije imala odgovor na brzu, preciznu i upornu igru Ćijang Vang koja je nakon velike borbe od dva sta i tačno 41 minuta igre slavila u meču za infarkt rezultatom 6:4, 6:7 (3) i 7:5.

I sve bi bilo manje-više OK, da od iste protivnice 28-godišnja Kineskinja na US openu prošle godine nije doživela brodolom kada je uzela samo jedan gem. Očigledno je devojka iz Tjenđina dobro naučila njujoršku lekciju i savršeno se pripremila za melburnošno predavanje.

"Nisam očekivala da izgubim, delovalo mi je kao da ću pobediti, ali nisam..." šokirana je bila 23-struka grend slem šampinka, "Istina je da sam napravila mnogo grešaka, ali i ona je igrala drugačije nego prošli put. Ostaje samo da joj čestitam na uspehu"

Naredna protivnica 27. nositeljki prvog grend slema sezone je Tunišanka Uns Žaber koja je savladala najbolju tenisku drugaricu Serene Viljams, Karolinu Voznijacki koja je tim porazom završila karijeru.

Do pobeda u trećem kolu došle su neke od favoritkinja za titulu kao što su Petra Kvitova, prvi reket sveta Ešli Barti, sve bolja Grkinja Marija Sakari...

WTA - 5. DAN

Vang - S. Vilijams 6:4, 6:7 (3), 7:5
Barti - Ribakina 6:3, 6:2
Kvitova - Aleksandrova 6:1, 6:2
Sakari - Kiz 6:4, 6:4
Žaber - Voznijacki 7:5, 3:6, 7:5
Riske - Gerges 1:6, 7:6 (4), 6:2
Osaka - Gof u toku
Žang - Kenan od 11.30

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×