{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Nakon besmislenog napada na našeg asa zbog ranijeg “bega” iz SAD, teniski svet stao uz Beograđanina i njegovu odluku
no_image.png

Teška situacija u svetu sporta zbog virusa korona već je u nekoliko navrata pokazala lepu stranu čovečansta. No, bilo je i onih, ružnih primera.

Do sada svakako najočigledniji je nejasni napad drugorazrednih igrača, Taro Danijela i Noe Rubina da je Novak Đoković kao prvi čovek Saveta ATP igrača nešto znao što ostatak kolega nije i da je zato napustio dan ranije Indijan Vels pre nego što je ovaj otkazan, ali i letovi za Evropu. Nonsens odmah na startu, pošto su pre njega to uradili između ostalih Rafael Nadal i Dominik Tim, drugi treći reket sveta.

U svakom slučaju, Japanac sa prebivalištem u Kaliforniji i Amerikanac su ispali glupi, ali su dali šlagvort armiji onih kojima Nole nije po volji. No, mnoge kolege i legende su odmah stale uz našeg asa pokazavši tako Danijelu i Noi gde im je mesto.

“Novak je doneo ličnu odluku, napustio je Indijan Vels iako nije znao da li će biti odložen. Naravno, indicije da će se to dogoditi su bile jasne”, otkrio je Amerikanac Tejlor Fric, “Dosta nas je bilo uključeno u diskusiju, Novak je bio za to da se ide. Nije želeo da igra”

Legendarna Lindzi Devenport sasvim je razumela odluku prvog tenisera sveta da krene put kuće u vreme velike krize:
Ljudi moraju da se sete da oni nisu samo teniseri, već i porodični ljudi, roditelji. Ako je osećao da treba da ode i bude za porodicu, to je samo njegova odluka. Igrači imaju pravo da odluče šta rade sa svojim životima. Nole ima dom i dvoje dece i kada je razmišljao o povratku  u Evropu, sigurno su mu ona prvo bila na pameti”

Koa što se zna, ATP sezona je prekinuta na šest sedmica.

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×