{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Izner izbombardovao Puja za randevu sa Novakom

/ Izvor: mozzartsport.com
Amerikanac uz pomoć 19 asova do trećeg kola mastersa u Šangaju
Izner izbombardovao Puja za randevu sa Novakom

U svom stilu, jako i snažno, pre svega iz servisa dvometraš iz Dalasa, Džon Izner je utro sebi put do trećeg kola mastersa u Šangaju (trvda podloga u hali za nagradni fond od 7,47 miliona dolara).

Za 62 minuta atomske igre uz procenat ubačenog prvog servisa od čak 76 posto, te uzročo-posledičnom 85 % osvojenih prvih servisa Luka Puj nije imao nikakve šanse. A i mnogo bolji od Francuza, taze polufinaliste sa turnira u Tokiju, ne bi kada je Izner u takvom fazonu, te je bio pregažen rezultatom 7:5 i 6:3. 

Zbog ovakvog nastupa 208 cm visokog asa jasno jeda je podloga u Šangaju brza i sa jakim odskokom, što odgovara igračima kao što je Izner, pre svega Rodžeru Federeru koji je najveća pretnja Novaku Đokoviću u eventualnoj odbrani trona kineskog mastersa. 

Inače, Džon Izner će se u trećem kolu, tj. u borbi za četvrtfinale sastati sa bolji iz odmeravanja prvog reketa sveta i jednog od najvećih talenata u svetu belog sporta, 20-godišnjueg Denisa Šapovalova. Naš as je u dosadašnja dva odmeravanja sa Kanađaninom rusko-izraelskog porekla slavio bez većih problema, te takav razvoj situacije treba očekivati i ovaj put.

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×