{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Odluka o sudbini teniske sezone zamrznuta do 1. juna
I US open pod velikim znakom pitanja
©AFP

Tenis je, kao malo koji sport teško pogođen pandemijom. Sistem neprestanog putovanja od jednog grada do drugog iz sedmice u sedmicu pokazao se vrlo neefikasnim u slučajevim krize kao što je ova pandemija.

Jasno je da će nešto morati u dogledno vreme da se poradi po tom pitanju, jer je očigledno da nema nikakvog rezervnog plana kada se dogodi nešto ovako. A dotle, red je da se vidi šta će biti sa tekućom sezonom koja je prekinuta pred sa početak mastersa u Indijan Velsu, 11. marta.

U nadi da će sve biti rešeno u najviše 10 sedmica, stavljen je rok za nastavak takmičenja na početak juna, to jest tačno za veliki tunrir u Štutgartu, zakazan za šesti istog meseca. Zbog toga je Rolan Garos pomeren za septembar, dok je Vimbldon kao i svi ostali turniri tokom evropskog dela na šljaci i travi otkazan.

Sada su ATP i WTA dali sami sebi rok da zamrznu svaku dalju odluku do 1. juna kada će biti odlučeno šta dalje sa teniskom sezonom i da li će se predstojećeg leta uopšte igrati. To znači da je i US open, poslednji od četiri grend slemova pod velikom pretnjom da i on završi kao Vimbldon. Da neće ići tako lako, videlo se i juče kada je zbog karantina u Kvebeku otkazan ženski deo Rodžers kupa u Montrealu (7-16. avgust), dok se muški u Torontu i dalje “drži”. A ukoliko bude otkazan njujorški grend slem (24. avgust – 13. septembar), biće otkazan i ceo taj deo sezone na betonskim terenima Severne Amerike.

Titule na US openu u pojedinačnoj konkurenciji brane Kanađanka rumunskog porekla, Bjanka Andresku i Španac Rafael Nadal.

Najnovije vesti


×