{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Florentino Perez ugovara teniski spektakl veka

/ Izvor: mozzartsport.com
Prvi čovek Reala hoće da ugosti Nadala i Federera
Florentino Perez ugovara teniski spektakl veka

Florentino Perez sklon je senzacionalizmu i grandioznim projektima. Poznat je kao čovek koji voli da u sport unosi dašak Holivuda. Sa njegovim čuvenim Galaktikosima početkom veka otpočela je nova era u fudbalu... Don Florentino sada ima ideju da napravi nešto veliko i u tenisu. Kako piše "ABC" prvi čovek Real Madrida pokušava da organizuje meč između Rafaela Nadala i Rodžera Federera koji će oboriti sve rekorde gledanosti. 

Naravno, poprište tog veličanstvenog sptektakla bio bi stadion Santijago Bernabeu. Za fudbalske mečeve na tribine grandioznog objekta staje nešto više od 80.000 gledalaca, dok bi za eventualni teniski događaj kapacitet mogao da dostigne i 100.000.  

Trenutni rekord po broju gledalaca na jednom teniskom meču drže Serena Vilijams i Kim Klajsters čiju je egzibiciju u Briselu posmatralo 35.000 gledalaca. Taj rekord, izvesno je, pašće u februaru iduće godine, kada Rafa i Fedeks budu odigrali meč u Africi, na kom će, očekuje se, biti prisutno oko 50.000 ljudi.

Za sada se ne pominje datum kada bi teniseri sa najviše grend slemova u istoriji mogli da ukrste rekete u Madridu."ABC" ne isključuje mogućnost da do meča dođe tek pošto se Federer zvanično oprosti od tenisa...  

Foto: Reuters

×