{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Rodžer u finalu sa Gofanom
Federer napada kotu 102

Trava je Federerova sigurna kuća. Na njoj se oseća kao mitski Antej dok dodiruje zemlju. Čim se sa šljake teniski karavan preselio na „zelenu podlogu“, eto i Švajcarca u borbi za trofej.

Čeka nas danas finale turnira u Haleu, a za trofej će se boriti Rodžer Federer i David Gofan. Znaju se dobro, osam puta su u karijeri igrali jedan protiv drugog. Belgijanac je samo jednom slavio. I to na betonu.

Njihov jedini susret na travi je bio upravo u Haleu, pre tri godine, u četvrtfinalu. Federer je bio neumoljiv – 6:1, 7:6.

Švajcarac će igrati za svoj 102. trofej u karijeri. Trijumf u Haleu bi mu ozbiljno podigao samopouzdanje pred Vimbldon, na kojem će Rodžer probati da dođe do 21. grend slem pehara u karijeri. Realno, London je za njega ono što je Pariz za Nadala i ako negde može još da se „omrsi“ za veliki trofej, to je onda Vimbldon.

David Gofan je osvojio četiri titule u karijeri. Ali, nijednu ove sezone. Ovo mu je najveći uspeh od početka godine. Belgijanac traži put za povratak u vrh, pošto se srušio na 33. mesto na ATP listi.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×