{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Federer izbegava šljaku, igraće samo na Rolan Garosu

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 3
Preskače Madrid i Rim, gde je igrao prošle godine
Federer izbegava šljaku, igraće samo na Rolan Garosu

Prošle godine je Rodžer Federer iznenada odlučio da igra sve turnire, masterse na šljaci sve do Rolan Garosa. I nije se najbolje proveo na njima.

Trebalo je da mu nastupi na mastersima u Madridu i Rimu budu priprema za Rolan Garosa, valjda je želeo da još jednom napadne grend slem na šljaci, ali je na kraju u Parizu stigao do polufinala, gde ga je sa 3:0 u setovima izbacio Rafael Nadal.

Ove godine je Federer rešio da napravi drugačiji plan. Prema informacijama švajcarskih novinara, vremešni as neće igrati nijedan turnir na šljaci, sve do Rolan Garosa. Preskočiće i Monte Karlo i Madrid i Rim, ali će najverovatnije, mada ni to nije sto odsto sigurno, nastupiti na grend slemu u Parizu.

Švajcarac je prošle godine u Madridu izgubio u četvrtfinalu od Dominika Tima, potom je u Rimu – a to je masters koji nikada u karijeri nije osvojio – odustao uoči četvrtfinalnog duela sa Stefanosom Cicipasom.

Jedan od najboljih tenisera sveta je u karijeri do sada osvojio 103 titule, od čega je 30 uzeo na šljaci, pa se zbog toga govori da je Federeru zemlja najmanje omiljena podloga.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×