{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Endi Mari ponovo povređen, hoće li se ikada vratiti?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Bivši prvi reket sveta sada ima ozbiljnih problema sa karlicom, ali ne odustaje
Endi Mari ponovo povređen, hoće li se ikada vratiti?

Jedno je želja, a drugo su mogućnosti...

Kada je pre godinu dana nakon teškog poraza u prvom kolu Australija opena Endi Mari sav rasplakan i u jakim bolovima objavio da se povlači iz aktivnog igranja tenisom, malo ko je očekivao de će brzo pogaziti reč i ponovo uzeti reket u ruke.

Škot se nakon godina vucaranja problema sa kukovima i nekoliko hirurških intervencija konačno pristao na jedno, ali kontroverzno rešenje. Samo nekoliko sedmica nakon tragične objave iz Melburna Mari je sa "novim", tačnije kukovima obloženim metalom trenirao.

Već tada su stručnjaci upozoravali da je ta metoda veoma problematična i da metalni kukovi donose mnogo probelma, i da pre svega služe da ljudi mogu koliko-toliko normalno da žive, ali i ne da se bave profesionalnim sportom. Trenutno u svetu belog sporta ima nekoliko primera asova koji igraju sa veštačkim kukovima, pre svih polovina čuvenog američkog bratskog dubla Brajan, Bob. Ali, jedno je biti dubl, a jedno singl igrač. I naša legenda i aktuelni selektor reprezentacije, Nenad Zimonjić podvrgnut je tom hirurškom postupku, ali je nakon nekoliko turnira po svemu sudeći odustao. Jednostavno, rizik da se nepopravljivo oštete obližnji delovi skeleta su veliki i samim tim "dara je veća od mere".

Škot se očigledno previše ne obazire na upozorenja stručnjaka, ali ga čini se telo samo opominje. Naime, u novembru je počeo da oseća problem sa karlicom tokom Dejvis kupa, da bi potom odlučio da ne igra Australijan open. Ali, problem očigledno nije rešen u međuvremenu pošto se pre nekoliko dana povukao sa turnira u Marselju i Roterdamu koji se igraju u prvoj polovini februara. Kao razlog navedena su oštećenja karlice kojima je potrebno više vremena nego što se pretpostavljalo da zacele.

"Ne želim da žurim i određujem sebi rok za povratak, slušaću telo i vratiću se na teren kada budem mogao", kratak je bio dvostruki olimpijski i trostruki grend slem šampion koji ipak ne propušta de na društvenim mrežama podeli slike sa treninga u teretani.

Škot je tokom 2017. propustio zbog povrede praktično celu sezonu i još pet meseci u 2019. Najveći uspeh u ovom periodu mu je bilo osvajanje turnira u Antverpenu prošlog oktobra kada je u finalu savladao Stena Vavrinku. Bila je to možda i "labudova pesma" i prosto je neverovatno koliku on i dalje ima želju da se profesionalno bavi belim sportom iako je je praktično sve ostvario.

Videćemo da li će ga telo poslušati.

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×