{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Dominik Tim neće da deli novac sa slabijim igračima

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
„Nikom od njih nije ugrožena egzistencija“, kaže Austrijanac
no_image.png

Kada je Novak Đoković objavio da se dogovara sa ostalim vodećim igračima sveta oko stvaranja Fonda humanosti, mnogi su mu oduševljeno aplaudirali.

Ideja je da se skupi novac koji će u ovim danima i mesecima kada nema turnira, da se pomogne igračima da preguraju period u kojem ne mogu da dođu do zarada. Naravno da Đoković, Federer, Nadal i ostali nisu ugroženi, zaradili su desetine, neki i stotine miliona, ali teniseri ispod 100. mesta na ATP listi su daleko od te sume.

Zato je bila zamisao da se njima pomogne. Ali, ni ta ideja ne može da prođe bez opozicije. Prvi je glas protiv, makar javno, podigao Dominik Tim. Austrijski igrač, finalista Australijan opena i treći igrač planete smatra da taj fond – nema smisla.
Nijednom od tih niže rangiranih igrača nije ugrožena egzistencija. Video sam mnogo tenisera tog nivoa koji nisu sto odsto posvećeni sportu. Mnogi od njih se ponašaju neprofesionalno. Zato ne vidim nijedan razlog zašto bih njima davao svoj novac“, rekao je Tim za Krone Sport.

On je spreman da donira, ali ne tim teniserima.
Pre ću novac dati ljudima i institucijama kojima je zaista potreban. Ne postoji profesija na svetu u kojoj ti je zagarantovan uspeh i velika zarada već na početku karijere. Nijedan od vodećih tenisera planete nije dobio nešto na poklon. Svako od nas je morao žestoko da se bori da bi došao do svoje pozicije“, poručio je Dominik Tim.

Dakle, od Austrijanca nema dela za manje uspešne...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×