{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Da li će tenis uopšte biti igran do kraja 2020?
no_image.png

Sezona u tenisu je, sada je već sasvim jasno propala. I da koliko sutra ne bude nigde na svetu niti jednog zaraženog od virusa korona, trebalo bi dosta vremena da se mašinerija ponovo pokrene, ali i da se privole uplašeni ljudi da dođu na stadione.

Od toga naravno slaba vajda pošto je ovo borba koja će trajati mesecima, ako ne i godinama, kako u kojoj zemlji. Samim tim suspenzija teniske sezone do 7. juna je čini se prekratka, jer malo ko očekuje da će se igrati taj čuveni turnir u Štutgartu kojim je planiran nastavak takmičarske godine prekinute pretnjom virusa korona. Šta više, sada su ugroženi i oni najveći. Rolan Garos se sam premestio za septembar, na opšte čuđenje i negodovanje teniskog sveta, jer Francuzi nisu nikoga do sebe konsultovali, dok Vimbldon još čeka i razmišlja.

Englezi vagaju li vagaju. a vreme teče. Kažu, nema šanse da se promeni datum (29. jun – 12. jul), već je jedina druga mogućnost otkazivanje do naredne godine, kao što su uradile Olimpijske igre u Tokiju. Negde na toj liniji je, kako se priča po teniskom svetu i Novak Đoković. Lider belog sporta, što na terenu, što po funkciji pošto je predsednik udruženja ATP igrača, smatra navodno da je ova sezona propala i da je treba zamrznuti.

Sa svoje pozicije moći Srbin polako gura tu ideju, a s obzirom da mu je već pošlo za rukom da promeni prvog čoveka ATP-a, možemo očekivati da na kraju ipak bude po njegovom. Kao i u tom obaranju Engleza Krisa Kermoda, tako su mu i ovaj put najveći klipovi u točku dva najveća rivala, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

A razlog je jednostavan i isti kao tada – lova. Naime, njih dvojica su uložili mnogo, posebno Švajcarac u kreiranje novog ATP takmičenja, Lejver kupa koji je trebalo da bude održan od 25. do 27. septembra u Bostonu. Međutim, sada kada je u septembar samovoljno “uleteo” Rolan Garos, a potom i Nole traži zaključenje sezone, našli su se u problemu.

No, kako svima, pa tako i njima. Sigurno neće propasti ako im se ne održi turnir koji su ugurali u kalendar, iako je to bio privatan, a ne ATP projekat, upravo preko bivšeg predsednika ATP-a Krisa Kermoda. A sadašnji prvi čovek, Andrea Gaudenci sinoć je otkrio da se situacija prati, ali da ATP još ne planira produženje šestosedmične suspenzije, ali da će se vršiti revalorizacija odluke krajem aprila.

(Foto: ©AFP)

Najnovije vesti


×