{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Đoković posetio OKS i pokupio četiri trofeja koji su ga godinama čekali

Komentari: 1
Rukovodstvo je sa prvim teniserom sveta razgovaralo i o njegovim pripremama i planovima za Olimpijske igre u Tokiju
Đoković posetio OKS i pokupio četiri trofeja koji su ga godinama čekali

Novak Đoković, najuspešniji sportista Srbije, olimpijac i prvi reket sveta juče je posetio olimpijsku kuću u Beogradu gde su ga dočekali čelnici Olimpijskog komiteta Srbije, predsednik Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević i generalni sekretar Đorđe Višacki. Tom prilikom Đokoviću su uručeni trofeji za najuspešnijeg sportistu godine koji mu zbog obaveza nisu ranije dodeljeni.

"Hvala na strpljenju i na tome što ste mi sačuvali sve ove trofeje. Drago mi je što sam ovde i potrudiću se da ubuduće što češće svraćam u Olimpijski komitet, među sportiste, među ljude sa kojima imam odlično razumevanje i dobru energiju. Zadovoljstvo mi je što sam u Olimpijskom komitetu Srbije, koji smatram ne samo svojom kućom, već kućom svakog sportiste u našoj zemlji. Olimpizam je srž sporta koji deli poruke jednakosti, fer-pleja, u kojima svako ima šansu da pobedi poštujući sportska pravila i olimpijski duh. Tih poruka se mi sportisti stalno držimo, ali je svakako dobro da ih se podsetimo u periodu kada se pripremamo za Igre u Tokiju“, rekao je Đoković.

Rukovodstvo je sa Đokovićem razgovaralo i o njegovim pripremama i planovima za Olimpijske igre u Tokiju. Nakon prijema, trofeje za najuspešnijeg sportistu godine (2014, 2015, 2018, 2019. godine) Novaku je uručio predsednik OKS koji je tom prilikom rekao:
„Novak Đoković je u ovu kuću dobrodošao uvek jer je svakim svojim uspehom, rezultatom i ponašanjem i na terenu i van njega to zaslužio. Posebno sam oduševljen njegovim ophođenjem, izjavama i rečima koje bira i kada je u najtežim situacijama. To su prave olimpijske vrednosti i na tome mu iz sveg srca čestitam“.

(Foto i tekst: OKS)

Najnovije vesti


×