{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
TSS uz pomoć Noleta i Danila Petrovića organizuje seriju turnira koji imaju za cilj pomoć nižerangiranim igračima da lakše prebrode krizu nastalu neigranjem zbog pandemije
no_image.png
©Reuters

Teniski savez Srbije kao i većina nacionalnih saveza moraće da promeni i prilagodi program i plan rada za ovu godinu zbog uticaja pandemije. A u tome će pomoći i najbolji teniser sveta.

Naime, Novak Đoković, zajedno sa još jednim našim asom i reprezentativcem Danilom Petrovićem pogurao je da se organizuje TSS Tour, takmičenje za srpske tenisere. Program od šest turnira za seniore i po četiri u konkurenciji mladih igrača od 12 do 18 godina, uz završne masterse imaće i zavidni fond novčanih nagrada. Cilj je da sena ovaj način pomogne nižerangiranim igračicama i igračima da lakše prebrode krizu

"Svestan sam problema sa kojima se suočava veliki broj tenisera iz naše zemlje, sa mnogima sam na vezi i znam da prolaze kroz ozbiljne teškoće, zato smo odlučili da samo zajedno napravimo plan koji će igračima pomoći da prebrode ovaj period. Biće odigrano šest turnira za seniore i seniorke, obezbeđeni su nagradni fondovi, organizovaćemo i juniorska takmičenja, a ukoliko bude neophodno pomoći ću i ličnim sredstvima da se sve održi na kvalitetan način. Pored toga, pružiću maksimalnu podršku takmičenju, učesnicima i organizatorima u strateškom smislu, na planu promocije, ali i na svaki drugi način koji bude neophodan. Zahvalio bih se i Danilu Petroviću, koji ima veliku ulogu u realizaciji projekta i koji je mnogo pomogao da dođemo do jedne ovakve ideje. Podsećam i da će sva takmičenja poštovati mere o zdravstvenoj bezbednosti, jer nam je očuvanje zdravlja svih učesnika jedan od prioriteta" izjavio je Nole kojem se na pomoći zahvalio predsednik TSS, Mirko Petrović:
"Zahvalio bih se Novaku Đokoviću na izuzetnoj reakciji i na želji da pomogne srpskom tenisu. Ponosni smo na to što imamo njegovu podršku i što nam godinama unazad izlazi u susret i omogućava da tenis u Srbiji živi i razvija se. Potrudićemo se da svi zajedno kao tim opravdamo njegovo poverenje i spremnost da bude deo ovakvog projekta. Uveliko se radi na organizacionim detaljima, kako bi sve proteklo u savršenom redu, a opet u skladu sa trenutnom situacijom kojoj moramo da se prilagodimo. Verujem da će turniri pomoći teniserima i teniserkama pre svega na finansijskom planu, a potom i da će im to biti način da se vraćaju u trenažni ritam i u formu, kako bi što lakše i spremnije dočekali nastavak sezone. Dok se to ne dogodi, daćemo sve od sebe da naši igrači u Srbiji imaju što bolje uslove za rad, a TSS Tour je prvi i važan korak u tom pravcu".

Najnovije vesti


×