{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Pandemija virusa korona najžešće je zapravo oštetila našeg tenisera. S druge strane, pauza najviše odgovara operisanom Federeru
Đoković plaća najskuplje

Tenis je sport koji je prvi odreagovao na pandemiju virusa korona i uveo šestonedelji moratorijum, naravno pod velikim pritiskom igrača, pre svega onih najboljih na čelu s Novakom Đokovićem koji je, kažu insajderi, bio i najglasniji pobornik pauze.

Momci su se izborili za pravo da se zaštite i pametno su uradili, jer je tek onda krenula salva otkazivanja takmičenja u ostalim sportovima. Međutim, iako su stali na vreme, te iz kalendara izbrisali čak tri mastersa (Indijan Vels, Majami i Monte Karlo)  i dalje nemaju rešenja kada, gde i šta dalje. Mediji (ne i Mozzartsport) odmah su laički krenuli da računaju koliko će Nole imati bodova po povratku na teren, a koliko Nadal, Tim, Federer

U suštini, mlaćenje prazne slame jer se još ništa ne zna. A i to, puko oduzimanje bodova bi upravo oštetilo najbolje, koji bi potom pali sa vrha, izgubili bonuse od sponzora, ATP-a itd. Dakle, ništa od toga, već će se morati naći bolje rešenje. Vremena ima još malo, tako da ga uskoro očekujemo.

Bilo kao bilo svi se slažemo da je upravo Đoković izgubio najviše zbog prekida takmičenja. Jer ne samo da je bio u naletu od 21 pobede u nizu, već je delovalo kao da je spreman za istorijsku sezonu bez poraza, što je i sam naveo po osvajanju Dubajiua. Istina, kroz šalu.

Međutim, jedan od najboljih dubl igrača svih vremena, Mark Nouls (bivši partner Danijela Nestora) misli da to nije šala i da bi Srbin to i ostvario:
“Ova pauza je baš loša za Novaka… Vezao je 21 pobedu, igrao senacionalno i pokazivao je znakove da, kao bi sve prošlo kako treba, mogao da završi sezonu bez poraza! Malo ko od tenisera može da ga pobedi.”, smatra trostruki grend slem šampion, “Ali, kada se sezona bude nastavila, Novak će krenuti onako kako je i stao. Čak je i izjavio da želi da završi 2020. bez poraza, a to je opaka poruka protivnicima

I dok je pauza zakočila Noleta, ona je došla kao dar sa neba Rodžeru Federeru koji je posle ispadnja u polufinalu Australijan opena, upravo od Noleta, odlučio da operiše problematično koleno, te je otkazao  deo sezone na šjaci. A to znači da verovatno ni njemu neće oduzimati osvojene bodove, već će se sačekati logičnije rešenje.

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×