{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Đoković: Ivanišević je iz Hrvatske, ja iz Srbije, nekada smo obojica bili iz Jugoslavije

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 10
“Kad sam bio malo, navijao sam za njega”, kaže najbolji srpski teniser
Đoković: Ivanišević je iz Hrvatske, ja iz Srbije, nekada smo obojica bili iz Jugoslavije
Marjan Vajda i Goran Ivanišević

Mate Parlov je to ume lepo da kaže: “Ja sam svetski prvak, kako onda mogu biti nacionalista?”. Po istoj logici tako mora da razmišlja i Novak Đoković. Kad kažemo mora ne mislimo na to da ga nešto obavezuje. Mora jer da bi bio najbolji na svetu moraš da imaš i takav pogled na svet, pa iako će mu mnogi desničari možda zameriti na saradnji sa Goranom Ivaniševićem najbolji teniser Srbije – i planete – mirno odgovara na pitanja zainteresovanih novinara posle pobede nad Filipom Kolšrajberom na Vimbldonu.

Nema tu mnogo politike. Nema nimalo mržnje. Samo sport.
''Goran je iz Hrvatske, ja sam iz Srbije, obojica dolazimo iz zemlje koja se nekad zvala Jugoslavija. Kad sam bio mali i kad sam počeo da gledam tenis, gledao sam Goranove mečeve sa Samprasom. Svi u regiji smo navijali za njega. Kad je Goran osvojio Vimbldon 2001. bio sam deo njegove pripreme u to vreme. Tada sam proveo nekoliko nedelja u Nemačkoj s Goranom na treninzima Nikole Pilića. Smatram da sam imao mnogo uticaja na njegovu titulu te godine'', dobro raspoložen je Đoković posle pobede na startu Vimbldona.

Đoković ubedljiv na startu Vimbldona - Kolšrajber u tri seta

Dugoročne planove ne pravi. Nek se stvari odvijaju prirodnim tokom.
''Zasad ćemo biti zajedno prve nedelje, videćemo za dalje. Sjajno je imati takvog šampiona u svom boksu, nadam se da ćemo nastaviti saradnju i u budućnosti”, miran je Đoković.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×