{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Novak sve bliži Samprasu
Đoković 272

Novi početak nedelje, novi krug na brojčaniku Novaka Đokovića. Najbolji teniser sveta počeo je danas svoju 272. sedmicu na tronu i sve je bliži stizanju i prestižanju svog dečačkog idola Pita Samprasa.

Amerikanac je bio 14 nedelja na prvom mestu više od Đokovića, ali je izvesno da je pitanje vremena kada će Novak dohvatiti taj rezultat i nadmašiti ga. A, onda krenuti u poteru za Rodžerom Federerom, koji je rekorder sa 310 nedelja na vrhu.

Srpski as je osvajanjem turnira u Tokiju obezbedio da sigurno još najmanje dve nedelje bude lider ATP karavana, a samo ako se neko čudo desi neće biti i tri. Međutim, sve posle toga zavisi od rezultata koji će uslediti, jer Đoković brani veliki broj poena do kraja godine, za razliku od njegovog najvećeg rivala Rafaela Nadala, koji ima lagodnu poziciju da ne brani nijedan poen iz prethodne godine.

Španac će se vratiti na teren na mastersu u Parizu, a sa kolikim će zaostatkom krenuti u bitku sa Đokovićem znaće se posle turnira u Šangaju, na kojem Novak brani titulu i 1.000 bodova. A, trenutno ima 1.140 poena više od Nadala!

Ovog ponedeljka nije bilo pomeranja na ATP listi u prvih 10. Iza Đokovića i Nadala su Federer, Medvedev, Tim, Zverev, Cicipas, Nišikori, Hačanov i Bautista Agut.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Dušan Lajović je skliznuo za dva mesta (31. pozicija), Laslo Đere se popeo za dva (39.), Miomir Kecmanović je napredovao za korak (50.), Filip Krajinović je pao za 11 pozicija (60.)...

SVE KVOTE ZA DEJVIS KUP

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×