{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Dejvis kup: Pobede Rusa, Kanađana i Belgijanaca

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Baćuške sa 3:0 tukle Hrvate
Dejvis kup: Pobede Rusa, Kanađana i Belgijanaca

Prvog dana Dejvis kupa, koji se igra u novom formatu, radovale su se reprezentacije Rusije, Kanade i Belgije. Upisale su prve pobede i na uspešan način su krenule u takmičenje.

Rusija je prvog dana igrala u Grupi B protiv Hrvatske i slavila sa glatkih 3:0. Najpre je Andrej Rubljev sa 6:3, 6:3 savladao Bornu Goja, dok je Karen Hačanov u mnogo neizvesnijem duelu pobedio Bornu Ćorića sa 6:7, 6:4, 6:4 i time doneo trijumf Rusima. Baćuške su na kraju slavile i u dublu, tandem Hačanov – Rubljev je bio bolji od Dodiga i Mektića – 7:6, 6:4.

Treći tim u ovoj grupi je Španija.

U grupi F snage su odmerile Kanada i Italija, a ekipa iz Severne Amerike je dobila oba meča u singlu i upisala prvu pobedu.

Prvo je Pospišil bio bolji od Fonjinija (7:6, 7:5), da bi potom Šapovalov u sjajnom meču „za dlaku“ nadigrao Beretinija – 7:6, 6:7, 7:6.

Treća selekcija u grupi je SAD.

Igralo se danas i u grupi D, gde je Belgija očekivano bila uspešnija od Kolumbije – 2:1. Oba singla pripala su Evropljanima, a pobede su upisali Darsis protiv Hiralda (6:3, 6:2) i Gofan protiv Riverosa, doduše teže nego što se očekivalo – 3:6, 6:3, 6:3. Kolumbija je dobila utešni poen trijumfom u dublu.

U ovoj grupi takmičiće se još tim Australije.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×