{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
U ženskom tenisu pojam favorit se uzima sa velikom dozom skepse, što su danas u Dubaiju savršeno dokazale Belina Benčić i Anastasija Pavljučenkova
Čudo u pustinji
Anastasija Pavljučenkova

Ženski tenis je zaista posebna priča u odnosu na muški, pre svega zato što svaka može da pobedi svaku, iako do skoro to pravilo nije važilo za Serenu Vilijams. Takođe, u ženskom belom sportu čudni rezultati se daleko češći, ali danas se u Dubaiju dogodilo baš pravo malo čudo. I to u režiji i izvedbi Anastasije Pavljučlenkove i Belinde Benčić.

Naime, na samom početku meča daleko bolje se snašla Švajcarkinja i delovalo je kao da će pregaziti iskusnu Ruskinju. Ali, ne lezi vraže, iako je osvojila prvih 19 poena na susretu i vodila sa 4:0 i 40:0, te bila na samo pet poena od "zlatnog seta", doživela je fijasko. Sve se okrenulo naopako tako da je Pavljučenkova osvojila čak 14 od narednih 16 gemova za trijumf s rezultatom 1:6, 6:1 i 6:1!

Ovo je dakle još jedan eklatantan primer koliko je uvek problematično kladiti se na favorite u ženskom tenisu. Ali samim tim, uzročno posledično češće padaju ti isti favoriti.

U tom duhu ćemo i tipovati dva meča koja se ovog popodneva igraju na velikom WTA turniru u Dubaiju. Prvi je susret između Arine Sabalenke i Marije Sakari. Dve snažne i veoma kvalitene igračice koje su odigrale prošle godine dva međusobna susreta i rezultat je 1-1. I upravo stoga ćemo ignorisati favoritkinju i "glasamo" za mladu Grkinju čijom bi pobedom prošla MOZZART kvota 2,29.

Daleko teže nego u tom meču, favoritkinja će pasti na duelu dve mlade Moskovljanke. Od toga jedna od njih nastupa za SAD, to je već dobropoznata šampionka Australijan opena, Sofija Kenin, a druga za Kazahstan, Elena Ribakina. Prva je sedma na svetu, a druga 19. i ovo će im biti prvo zvanično sučeljavanje. Kvota na pobedu Ribakine je 2,90, što je više nego dovoljno da se malo rizikuje.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

×