{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ukoliko se ne održi ove godine US open čuveni teniski dubl nastaviće da igra još jednu sezonu
Braća Brajan produžavaju karijeru zbog pandemije
Foto ©AFP

Teniski zaljubljenici širom sveta neće, po svemu sudeći morati da se oproste ove godine u čuvene braće Brajan.

Amerikanci Bob i Majk, indentični brlizanci koji krajem aprila pune 42 godine nameravali su da svoj profesionalni put zaključe na ovogodišnjem US openu, pred domaćom publikom. Međutim, ako se pauza zbog pandemije virusa korona nastavi i bude otkazan i njujorški grend slem (24. avgust – 13. septembar), o čemu se sve glasnije razmišlja, odlučili su da ne kače rekete još o kiln, već da odigraju 2021. i onda se oproste od publike u Njujorku.

“Ako ne bude održan ove godine US open sa kojem smo planirali da odemo u sportsku penziju, nastavićemo da se borimo i u 2021. Sve do Njujorka” stoji u njihovom obraćanju javnosti.

Bob i Majk nisu sve titule u dublu osvojili zajedno, pa prvopomenuti ih ima 119 (samo sa bratom), a njegov blizanac pet više. Zajedno su se borili u 30 grend slem finala i izgubili ih čak 14. Prvi par sveta postali su još 8. septembra 2003, ali od 2015. ne uspevaju da se nose sa konkurencijom.

Pored toga braća Brajan, koja su u jednom delu karijere najveće rivale imali u Nenadu Zimonjiću i Danijelu Nestoru u svojoj kolekciji uspeha imaju i zlato sa Olimpijskih igara 2012. u Londonu, kao i salataru Dejvis kupa iz 2007.

Teniska sezona je prekinuta 11. marta i stopirana je do 1. jula.

Najnovije vesti


×