{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Srpski as od 19.30 za četvrtfinale protiv opasnog Bolivijca Delijena
no_image.png

Dva mala, ATP 250 turnira koji se ovih dana igraju u Ženevi i Lionu samo su poslednja provera i najava onoga što sledi od nedelje 26. maja. A to je novo izdanje drugog grend slema u 2019, Rolan Garosa kojim se završava deo sezone na evropskoj crvenoj šljaci.

DNEVNI RASPORED MEČEVA

U Švajcarskoj poslednja doterivanja forme radi i Janko Tipsarević. Hrabri Beograđanin, koji je mirne glave još pre par godina mogao da ode u tenisku penziju nakon zaista uspešne karijere i velikih zdravstvenih problema, ipak je odlučio da dâ svom voljenom tenisu poslednju šansu. A tu šansu traži i u Ženevi (šljakasta podloga na otvorenom, nagradni fond 524.340 evra) gde danas u okviru drugog kola zatvara dan protiv malo poznatog Uga Delijena. U pitanju je trenutno 92. igrač sveta koji bi mogao da zada muke našem asu.

Kao i svi južnoamerikanci, tako i ovaj Bolivijac igra odlično na šljaci, što je i pokazao nedavno na mastresu u Rimu gde se nakon kvalifikacija probio do drugog kola glavnog žreba, pošto je u prvom savladao Francuza Žila Simona. Samim tim je i ovde postavljen za favorita, ali ne bi bilo neko veliko čudo da ga Tipsa savlada i da tako prođe kvota koja je na Beograđanina čak 2,55. Za one malo "realnije" tu je da će biti taj-brejka (2,80) ili pak treći set (2,41).

Ovaj meč počinje oko 19.30 i zatvara dan na centralnom terenu, a pre njih se očekuje da Aleksander Zverev lako odradi posao protiv Ernestsa Gulbisa. Letonac odavno nije ni blizu eliti, koju je do pre koju godinu umeo s vremena na vreme da namuči, ali je uvek žilav protivnik, posebno kada je motivisan. A igranje protiv jednog od najboljih na svetu je svakako dovoljan motiv. Treba znati i da je Nemac u poslednje vreme van forme pošto ima ozbiljnih problema oko organizacije života i brenda nakon raskida ugovora sa menadžerom, te se mora priznati da je zreo da padne. Ali ne danas.

Pobednici ova dva meča igraće jedan protiv drugog u četvrtfinalu.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Starsport)

Najnovije vesti


×